Vragen ?

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.

Agenda

28 februari - 01 mei
Expositie in de foyer en wandelgangen van het Quintusgebouw aan de Vloeddijk, met kunstwerken van cursisten met diverse culturele achtergronden. Binnenkort meer informatie.
27 april - 05 mei
Het is meivakantie! Daarom zijn er geen lessen op onze verschillende locaties in Kampen en IJsselmuiden.

In de week voorafgaand aan onze meivakantie, zijn er toffe vakantie-activiteiten voor basisschoolkinderen die dan al vrij zijn. Je kunt op woensdag 24 april 'Schilderen als Van Gogh' of 'Bouwen: van houtworm tot vliegmachien!'. Inschrijven kan hier>>
01 mei - 01 oktober
Boeiende expositie met kunstwerken van onze cursisten tekenen, schilderen, glaskunst, keramiek en grafiek. Gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van ons gebouw: ma t/m vrij 9.00 - 22.00 uur.
11 mei 14:00 - 17:00
Workshops voor een prikkie, voor jong en oud! Binnenkort meer informatie over het programma. 
17 mei - 25 mei
In aansluiting op de landelijke WAK houdt Kampen in de week van 17 t/m 25 mei de Week van de Amateurkunst. Laat je inspireren door de diversiteit! De WAKK wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Kampen en de Provincie Overijssel.
Het programma volgt binnenkort!

17 mei 19:00 - 20:00
Celloleerlingen van Quintus presenteren zich op deze voorspeelavond. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Gratis entree.
17 mei 20:30 - 22:00
De 3e KamperKampvuurAvond is een samenwerking tussen Quintus en De Muziekbrouwerij en heeft als doel zoveel mogelijk gitaristen en zangers/zangeressen samen muziek te laten maken. De avond vindt plaats op de Koornmarkt (het plein voor Brasserie Birds) in Kampen. De teksten worden op een scherm geprojecteerd maar zijn ook beschikbaar via www.quintuskampen.nl. Om mee te kunnen spelen heb je een gitaar en een capo nodig. Ben jij er ook bij? Sluit gezellig aan!
25 mei 13:00 - 17:00
Vandaag is ons feestelijke Open Huis! Ontdek wat Quintus in petto heeft voor het nieuwe seizoen, doe mee met fijne workshops, geniet van optredens muziek, dans, theater en musical of laat je informeren door docenten. Gratis entree.
30 mei - 02 juni
Het is Hemelvaartvakantie! Daarom zijn er geen lessen op onze verschillende locaties in Kampen en IJsselmuiden.
07 juni 19:30 - 20:30
De Bovenkerk is ditmaal het decor voor het jaarlijkse Kerkconcert. Op het programma optredens van gevorderde muziek- en zangleerlingen. De toegang is gratis.
08 juni - 10 juni
Het is Pinksteren! Daarom zijn er dit weekend geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
14 juni 19:00 - 20:00
De Jong Talentklas Quintus sluit het seizoen af met dit eindconcert in de Quintuszaal. Gratis toegang.
19 juni
Onze theatergroepen brengen diverse voorstellingen op de planken van de Quintuszaal. Meer informatie over tijden en inhoud volgt. 
22 juni
Tijdens deze jaarlijkse eindvoorstelling in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal presenteert de dansafdeling van Quintus zich met prachtige choreografieën en coole moves. Binnenkort meer informatie over tijden en programma.
Kaarten zijn te bestellen via www.stadsgehoorzaalkampen.nl 
22 juni
Met optredens van diverse popkoren, bandjes en combo's verleent Quintus ook dit jaar muzikale medewerking aan het leukste festival van Kampen! Publiekstrekkers zijn ook onze dansoptredens en de Quintus Kunstkramen met kinderworkshops! Binnenkort meer informatie.
24 juni - 05 juli
Twee muzikale weken boordevol projecten, workshops en andere inspirerende activiteiten. Binnenkort meer informatie en het volledige programma.
25 juni 17:00 - 18:00
Muzikale presentatie van de kandidaten voor het D-muziekexamen in de Quintuszaal. Belangstellenden van harte welkom, gratis entree.
27 juni 18:00 - 19:00
Na veel zwoegen en zweten is het tijd voor de beloning: de uitreiking van de diploma's!
28 juni 19:30 - 20:30
De Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 vormt het sfeervolle decor voor het jaarlijkse Barokconcert van Quintus. Er wordt door diverse Quintus-ensembles muziek uit de barok- en renaissanceperiode gespeeld en gezongen. Gratis entree.
04 juli 18:00 - 19:30
In een singer-songwriterachtige sfeer met semi-akoestische muziek presenteert onze popafdeling zich tijdens ‘Quintus Unplugged’. Gratis entree.
05 juli 19:00 - 20:00
Onze leerlingen viool, altviool en cello sluiten op spetterende wijze het cursusseizoen af. Meer dan honderd strijkers verzamelen zich deze avond in de Quintuszaal voor het Groot Strijkers Ensembleconcert! Gratis entree.
06 juli
De musicalgroepen van Quintus zijn te zien en te horen met een heerlijke voorstelling in De Stadsgehoorzaal. Binnenkort meer informatie!
10 juli 19:00 - 20:30
Aan de vooravond van de zomervakantie sluit Quintus het muzikale jaar af met de Einduitvoering in De Hoeksteen in IJsselmuiden. Gratis entree.
13 juli - 25 augustus
Het is zomervakantie! Daarom zijn de locaties van Quintus in Kampen en IJsselmuiden gesloten. Tip! In de laatste week van de zomervakantie zijn er wel toffe vakantie-activiteiten. Het volledige workshopprogramma van deze Summerschool, vind je hier>> 

Het nieuwe seizoen start op maandag 26 augustus 2019. Kijk hier voor de startdata van de verschillende afdelingen>>