Vragen ?

basgitaar_hans2

Heb je gevoel voor ritme en hou je van stoere lage tonen? Dan is basgitaar het instrument voor jou! De basgitaar is in de vijftiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld om de contrabas te vervangen in de steeds luider wordende popmuziek. Uiterlijk lijkt hij veel op een elektrische gitaar maar dan met minder dikke snaren. Vandaag de dag is de basgitaar uitgegroeid tot een standaard instrument in iedere popband. Niet alleen is de basgitaar een belangrijk begeleidingsinstrument, hij krijgt ook een steeds interessantere rol als solo-instrument. Mensen die basgitaar gaan spelen houden van de mooie lage klank en de belangrijke ritmische functie van het instrument. Om basgitaar te kunnen spelen heb je dan ook een goed ritme gevoel nodig. De rest kan je leren! Leuk van basgitaar is dat je al heel snel met anderen kunt gaan samenspelen. De meeste mensen beginnen rond een jaar of 12 met basgitaar. Je kunt eerder beginnen! Afhankelijk van je armlengte is dan vaak een zogeheten shortscale basgitaar aan te bevelen. Geen band kan zonder bassist! Dus zowel in als buiten Quintus zitten ze op je te wachten!

Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Het cursusjaar is opgebouwd uit 38 lesweken, bestaande uit individuele lessen en enkele muziekweken. Gedurende het jaar leer jij je instrument of stem beheersen, samenspelen, luisteren, improviseren, met zeggingskracht muziek maken en kennismaken met allerlei muziekstijlen. Bovendien zijn er optredens, workshops, excursies en online lesmogelijkheden. Hiermee kun jij je optimaal en vooral met veel plezier als muzikant ontwikkelen. Jouw belangstelling en mogelijkheden staan voorop!

Goed om te weten:
• Tussentijds (online) instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden.
• De cursusprijs wordt verrekend naar rato van het aantal lessen.

Inschrijven

Tijden en locatieTariefopties *


of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres