Vragen ?

Tekenen_alle_niveaus
Lockdown of niet, deze nieuwe Online Tekencursus van docente Hanna van Doornum kan altijd doorgaan! We werken met Teams. Na de online inleiding en presentatie kan je lekker thuis aan de slag met de tekenopdrachten. De cursus is opgebouwd uit drie lessen met elke les een ander thema waarbinnen we kleine oefeningen gaan doen.
  • Les 1: kleur, patroon en textuur. Je leert kleuren leren mengen met kleurpotlood en patronen en structuren tekenen.
  • Les 2: arceren, scheuren, plakken en tekenen. Ook deze les bestaat uit verschillende kleine opdrachten, zoals het leren arceren met toonwaarden (grijs potlood). We gaan daarna een iets grotere opdracht doen door een overgang in tonen te maken door middel van verschillende arceringen per vel waarmee we een portret nabouwen.
  • Les 3: lijnen. De aanzet, intensiteit en dikte van een lijn en hoe die van invloed zijn op het karakter van een tekening. Ook hierin verschillende leuke, speelse kleine oefeningen, zoals een one-line-drawing, tekenen in één minuut en losse arceringen (alles met pen of potlood).
De online groepslessen via Teams duren ongeveer 2 uur. Je kunt tijdens de opdrachten een beroep doen op ondersteuning want Hanna blijft na het geven van de opdracht gewoon tijdens de les online beschikbaar. De resultaten worden in de volgende les besproken, waarin ook weer een nieuwe presentatie en opdracht volgt. Daarnaast zijn er 3 extra terugkoppelmomenten van ongeveer een half uurtje. Dit stemt de docent af met de deelnemers.

Heb je eerder dit seizoen al een fysieke tekencursus gevolgd bij Hanna van Doornum? Ook dan kun je met deze online cursus meedoen! Hanna past de oefeningen op niveau aan om alle cursisten genoeg plezier en uitdaging te bieden.

Voor de lessen heb je nodig:
  • kleurpotloden (bij voorkeur met goede pigmenten, zoals Stabilo of Bruynzeel)
  • grijs potlood (HB en 2B, eventueel nog een zachter potlood zoals 4B of 6B)
  • papier (schetsboek of losse vellen papier) 
  • pritstift of lijm
  • fineliner of zwarte balpen
Deze nieuwe online cursus start op 17 februari en loopt in de voorjaarsvakantie gewoon door!

Inschrijven

Tijden en locatieTariefopties *
Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres