Op zoek naar een laagdrempelige schilder- en tekenactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking of een speciale achtergrond? Dan is deze activiteit bij kunstencentrum Quintus een absolute aanrader! De maandelijkse bijeenkomsten worden gegeven door een inspirerende begeleider en deelnemers kunnen op elk moment instromen of weer opzeggen (één maand opzegtermijn).

  • AANTAL LESSEN

    9

  • Tussentijds instromen is vaak mogelijk!

    Wij verrekenen het cursusgeld.

  • STARTDAG EN TIJD

    Za 16 sep 09:30 - 12:00

  • LOCATIE

    Kampen

  • LESTIJD

  • PRIJS

    > 21jr: €193,50
    Prijs per les €21,50

Informatie

Wat zou dat toch mooi zijn! Een samenleving waarin iedereen meedoet, ieder op een manier die bij hem of haar past, óók als dat niet vanzelfsprekend is. Als kunstencentrum wil Quintus bijdragen aan zo’n samenleving.

Deze activiteit is speciaal gericht op deelnemers met een verstandelijke beperking. De deelnemer krijgt individuele begeleiding bij het zelfstandig uitoefenen van hun eigen werkproces in een omgeving die volledig is ingericht op het ontvangen van deelnemers met een verstandelijke beperking. De begeleiding is erop gericht om kijkend vanuit de wensen en persoonlijke mogelijkheden zelfredzaamheid te behouden of te versterken. Ieder op zijn of haar niveau. Wil je ook graag leren schilderen en/of tekenen en heb je hier wat extra hulp bij nodig? Welkom in het gezellige teken- en schilderatelier van Quintus!

We zorgen voor praktische ondersteuning zoals het klaarzetten van tafel en stoel op juiste hoogte, aangeven van kwast en verf, eten en drinken of hulp bij persoonlijke verzorging en toiletgang, ophalen en wegbrengen bij binnenkomst en vertrek (zorg van deur-tot-deur). Onze begeleiding is er op gericht om te anticiperen op specifiek gedrag en mogelijkheden. Er zijn twee begeleiders aanwezig om hulp te bieden. Het geven van maandelijkse structuur biedt overzicht en houvast en helpt de deelnemer zich persoonlijk en creatief te uiten. Ook binnen de activiteit zorgt de begeleider voor structuur.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat kunstbeoefening goed is voor de ontwikkeling en het activeren van de hersenen en het leven van de mens verrijkt. Ook draagt het bij aan positieve gezondheidseffecten, zoals het behoud en / of verbetering van motorische vaardigheden of uitstel van symptomen bij deelnemers met niet aangeboren hersenletsel (NAH), verhoging van het welzijn door elkaar te ontmoeten, zingeving en plezier. Ook een nieuwe inspirerende omgeving helpt hierbij.

Zo is zelfstandige kunstbeoefening mogelijk en zorgen we dat ook echt iedereen kan meedoen.

N.B. Op donderdagochtend is er Schilderen en tekenen voor deelnemers met een lichamelijke beperking.

Goed om te weten!

  • Quintus heeft als kunstencentrum ook het predikaat zorgaanbieder en heeft daarom een AGB-code. Hierdoor is het mogelijk om, wanneer je een PGB (WLZ) hebt, een zorgovereenkomst met Quintus aan te gaan. De activiteiten zijn bedoeld voor thuiswonenden die langdurige zorg nodig hebben. De PGB vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is nog niet te gebruiken. Heb jij voor jezelf of voor iemand anders te maken met een PGB? Lees hier hoe een en ander werkt.
  • Tussentijds instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden.

Cursist aan het woord

‘Handvatten om thuis verder te tekenen en eigen stijl te ontwikkelen’

Eelco van der Kooi is docent in het voortgezet onderwijs. Onlangs volgde hij bij Quintus een online tekencursus van Hanna van Doornum. “Overdag ben ik over het algemeen veel met mijn hoofd bezig. Daarom wilde ik in mijn vrije tijd iets praktisch én creatiefs gaan doen. Dat vond ik in deze tekencursus.”

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer begint mijn cursus?

Hoe wordt mijn lesgeld geïncasseerd

Ik ga stoppen met mijn lessen. Hoe moet ik mij afmelden?

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden?
QUINTUS KAMPEN
038 33 71 200

INSCHRIJVEN

Ben je eruit? Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven
GERELATEERDE CURSUSSEN

OOK INTERESSANT

Kinderatelier tekenen en schilderen 9/12 jaar

6 lessen

Jongerenatelier Kunst 12/18 jaar

6 lessen

Schilderen, ontwikkel je verder

3 lessen

  • Voor elke portemonnee
    BETAALBAAR

  • Muziek, Dans, Theater, Kunst & Ambacht, Spelen met taal
    ALLES ONDER ÉÉN DAK

  • Voor iedereen van 0-99 jaar
    GASTVRIJ

  • Starten wanneer je wilt
    ONLINE / OFFLINE