Vragen ?

Klachtenvrij-Musiceren

INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUS KAN GEDURENDE HET HELE SEIZOEN. DE STARTDATUM WORDT BIJ VOLDOENDE DEELNAME IN OVERLEG VASTGESTELD.

Voor het musiceren hebben we een goede romp-stabiliteit nodig. Bekken en bekkenbodem zijn hiervoor van cruciaal belang en spelen een belangrijke rol bij onze ademsteun. Een goed functionerende bekkenbodem en romp-stabiliteit zorgen bij een muzikant voor een gezonde en ontspannen houding en een juiste adem-controle. Als de bekkenbodem niet optimaal functioneert gaat het lichaam de functie van de bekkenbodem compenseren door andere spieren/spiergroepen in te zetten, wat kan resulteren in fysieke klachten.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor vrouwelijke blazers om klachtenvrij te musiceren. Misschien is dit herkenbaar: tijdens of na het musiceren last krijgen van schouders, armen, rug of hoofdpijn.Of het lastig vinden om de ademstroom goed aan te sturen? Hoe pak ik mijn muziekhobby weer gezond op na bijvoorbeeld een zwangerschap.

Tijdens deze lessen werken we aan het verbeteren van:

  1. Aansturing bekkenbodem tijdens in- en uitademing.;
  2. Flexibiliteit en uithoudingsvermogen van de bekkenbodem;
  3. Bewustwording van de bekkenbodem-functie tijdens het musiceren;
  4. Diverse oefeningen worden gekoppeld aan het bespelen en dragen van je instrument;
  5. Tijdens de lessen werken we met een gymbal, oefenmat en uiteraard het eigen instrument.
Docent
Els Rademaker is hoorndocente, zij is ervaringsdeskundige. Na een revalidatieperiode kent zij als geen ander de valkuilen rond deze problematiek. Zij werkt samen met o.a. een studente bewegingswetenschappen en een bekkenbodem-fysiotherapeut. Zij volgt de voortschrijdende ontwikkelingen rond deze problematiek op de voet.

Extra info: startdatum in overleg!
Aantal lessen: 5 lessen van 30 minuten.

Inschrijven

Tijden en locatieTariefopties *
Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres