Vragen ?

panfluit_500_2
De panfluit is een rij buisjes. De onderkant is dicht, dus je kan er niet doorheen blazen. Door te blazen aan de bovenkant laat je de lucht trillen in de buis. Hoe korter de buis des te hoger de toon klinkt: de kleine aan de linkerkant en de grote aan de rechterkant. Dat gebeurt zo al meer dan drieduizend jaar. De panfluit wordt meestal gemaakt van bamboe of van hout. Bamboe is hol van binnen: klaar om aan te blazen. Met hout is dat anders, daarvan moeten alle pijpjes rond worden gemaakt en geboord.

De panfluit kan je voor veel verschillende muziekgenres gebruiken. Er zijn ook allerlei soorten panfluiten. De sopraan-panfluit, met 13 pijpen, klinkt het hoogst. De alt-panfluit heeft 22 pijpen, deze wordt het meest bespeeld. De tenor-panfluit wordt vooral gebruikt om grotere muziekstukken te spelen. De bas-panfluit heeft de grootste en langste pijpen. Deze instrumenten worden het meest gebruikt in het samenspel met andere soorten panfluiten. Kinderen kunnen vanaf ongeveer zeven jaar met de kleine panfluit (10 pijpen) beginnen. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Het cursusjaar is opgebouwd uit 38 lesweken, bestaande uit individuele lessen en enkele muziekweken. Gedurende het jaar leer jij je instrument of stem beheersen, samenspelen, luisteren, improviseren, met zeggingskracht muziek maken en kennismaken met allerlei muziekstijlen. Bovendien zijn er optredens, workshops, excursies en online lesmogelijkheden. Hiermee kun jij je optimaal en vooral met veel plezier als muzikant ontwikkelen. Jouw belangstelling en mogelijkheden staan voorop!

Meer weten? Check dan dit filmpje!

Goed om te weten:
  • Tussentijds (online) instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden.
  • De cursusprijs wordt verrekend naar rato van het aantal lessen.

Inschrijven

Tijden en locaties
Tariefopties *


of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres