Vragen ?

Brundibar-groepsfoto
LET OP: DE VOORSTELLING OP ZATERDAG 1 FEBRUARI IS UITVERKOCHT! RESERVEREN KAN ALLEEN NOG VOOR DE VOORSTELLING VAN VRIJDAGAVOND 31 JANUARI.

In 2019/2020 herdenken en vieren we in Nederland ‘75 Vrijheid’. Ter gelegenheid hiervan brengt onze Quintus muziekafdeling - met koor, solozang én orkest - op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari een heel bijzondere voorstelling op de planken: Brundibár, een kinderopera voor en door kinderen.

Brundibár is een van oorsprong Tsjechische kinderopera die in 1943 door en voor kinderen in concentratiekamp Theresienstadt maar liefst 55 keer werd uitgevoerd. De kinderopera vertelt het verhaal van Valentijn en Annabel. Deze broer en zus moeten geld verdienen om melk te kunnen kopen voor hun zieke moeder. De boze orgeldraaier Brundibár ziet hen als concurrent en jaagt hen weg. Gelukkig schieten kinderen en dieren te hulp en samen lukt het om Brundibár te verslaan.

Het verhaal van deze kinderen die Brundibár (symbool voor Hitler) overwinnen door hun krachten te bundelen en samen te zingen, was een hart onder de riem voor de kinderen in Theresienstadt. Ze zongen de melodieën op pakkende muziek met veel plezier. ‘Brundibár wordt één van de weinige mooie herinneringen aan deze plek,’ schreef één van de kinderzangers daarover.

De kinderopera Brundibár wordt in Quintus tweemaal opgevoerd voor publiek: vrijdag 31 januari om 19.00 uur en zaterdag 1 februari om 15.00 uur. Via deze pagina kan je kaarten à €3 p.p. reserveren, Wil je meerdere kaarten bestellen, geef dan in het opmerkingenveld het benodigde aantal entreekaarten aan. Of reserveer je kaarten bij onze infobalie: info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.

Kinderopera Brundibár wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Kampen, vfonds en de Provincie Overijssel.

Inschrijven

Tijden en locatie€ 3,00

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres