Vragen ?

workshop_gipsmallen
DEZE EENDAAGSE WORKSHOP OP 24 MAART WORDT VERPLAATST VANWEGE DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS. ZODRA EEN NIEUWE DATUM BEKEND IS, WORDT DIT AANGEPAST OP DE SITE.

In deze eendaagse workshop leer je hoe je een gipsmal kunt maken. Je krijgt uitleg over een eendelige mal voor gietwerk en een mal om klei in te drukken. Je gaat in deze workshop uiteraard ook zelf aan de slag met het maken van een tweedelige mal. Dat alles onder leiding van keramiekdocent en kunstenaar Jan Kamphuis. 

Tijdens deze workshopdag leer je alles over:
  • gipssoorten en het aanmaken van gips
  • type mallen en het doel om te gebruiken
  • lossen van de mal
  • ingiet voor een gietmal
  • praktijkgedeelte: een tweedelige mal maken
Wat neem je mee?
Een model van het werkstuk dat je wilt afgieten tot een gipsmal. Tip: laat je model door de docent van te voren beoordelen of het geschikt is. Docent Jan Kamphuis kun je bereiken via jan.kamphuis.keramiek@gmail.com

Wat krijg je?
In de workshop gaan we uit van een gipsvorm waarvoor ongeveer maximaal 5 kilo gips nodig is (bij de cursusprijs inbegrepen). Grotere vormen tegen meerprijs van het gips.

Deze workshop Gipsmallen op dinsdag 24 maart is van 09.30 tot 16.30 uur en kost €75,00 euro (€50 euro voor abonnementhouders). De tijden van koffie, thee en lunchpauze (eigen lunchpakketje) zijn afhankelijk van de vordering en harding van het gips.

Inschrijven

Tariefopties *
of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres