Vragen ?

Hobo_1920x1080
De hobo is een blaasinstrument met een dubbel riet en heeft een heel mooi en eigen geluid. Als je door het riet blaast gaan de twee rietbladen trillen waardoor er geluid ontstaat, net zoals bij de stembanden. De rieten worden handgemaakt en kunnen worden aangepast zodat ze lichter of zwaarder aanblazen, zodat een kind of volwassene, beginner of gevorderde, dit instrument kan bespelen. De aanvangsleeftijd is ongeveer 8 jaar.

Hobo spelen kun je alleen doen, maar ook in een ensemble of in een orkest. De hobo komt voor in het symfonie orkest, en in het harmonie orkest. Ook in de filmmuziek of in musicals heeft de hobo vaak prachtige solo´s. Ook in kleinere bezettingen zoals met orgel/piano, hobo trio´s, duo´s of bijvoorbeeld in een blaaskwintet komt de hobo goed tot haar recht. Al vanaf de barokperiode (ca1600) is er muziek geschreven voor dit zangerige instrument.

Tijdens de eerste paar jaar kun je een hobo huren. Ben je nog niet zeker van je keuze: maak telefonisch of per mail een afspraak voor een proefles via Quintus.

Een instrument huren? Vermeld dit dan onderaan het inschrijfformulier op de website bij 'vragen/opmerkingen'. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Het cursusjaar is opgebouwd uit 38 lesweken, bestaande uit individuele lessen en enkele muziekweken. Gedurende het jaar leer jij je instrument of stem beheersen, samenspelen, luisteren, improviseren, met zeggingskracht muziek maken en kennismaken met allerlei muziekstijlen. Bovendien zijn er optredens, workshops, excursies en online lesmogelijkheden. Hiermee kun jij je optimaal en vooral met veel plezier als muzikant ontwikkelen. Jouw belangstelling en mogelijkheden staan voorop!

Goed om te weten:

  • Tussentijds (online) instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden
  • De cursusprijs wordt verrekend naar rato van het aantal lessen.

Inschrijven

Tijden en locatieTariefopties *


of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres