Op zoek naar een wekelijkse of tweewekelijkse muziekactiviteit voor kinderen en volwassenen met leer- en/of (gedrags)beperkingen? Dan is Muziek Anders bij kunstencentrum Quintus een absolute aanrader! De activiteiten worden gegeven door een inspirerende begeleider.

  • AANTAL LESSEN

    38

  • Tussentijds instromen is vaak mogelijk!

    Wij verrekenen het cursusgeld.

  • STARTDAG EN TIJD

    In overleg

  • LOCATIE

    Kampen

  • LESTIJD

  • PRIJS

    < 21jr: €351,50
    Prijs per les €9,25
    > 21jr: €408,50
    Prijs per les €10,75

Informatie

Wat zou dat toch mooi zijn! Een samenleving waarin iedereen meedoet, ieder op een manier die bij hem of haar past, óók als dat niet vanzelfsprekend is. Als kunstencentrum wil Quintus bijdragen aan zo’n samenleving.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat kunstbeoefening helpt bij de ontwikkeling en het activeren van de hersenen en het leven van de mens verrijkt. Ook draagt het bij aan positieve gezondheidseffecten, zoals het behoud en/of verbetering van motorische vaardigheden of uitstel van symptomen, verhoging van het welzijn door elkaar te ontmoeten, zingeving en plezier. Ook een nieuwe inspirerende omgeving helpt hierbij.

De deelnemer bij Muziek Anders krijgt individuele begeleiding bij het zelfstandig beoefenen van muziek in een omgeving die volledig is ingericht op het ontvangen van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De begeleiding is erop gericht om vanuit de persoonlijke mogelijkheden en wensen van de deelnemer muziek te maken. Deelname aan deze activiteit zorgt voor het behouden of versterken van de zelfredzaamheid van de deelnemer. Ieder op zijn of haar niveau. Wat de deelnemer kan verwachten is muziekbeleving door samenspel met verschillende instrumenten en improvisatie. Ook songwriting behoort tot de mogelijkheden. Wil je ook graag muziek maken en heb je hier wat extra hulp bij nodig? Van harte welkom!

We zorgen voor praktische ondersteuning zoals het klaarzetten van tafel en stoel op juiste hoogte, aangeven van eten en drinken of hulp bij persoonlijke verzorging en toiletgang, muziekinstrumenten aanpassen voor (andersoortig) gebruik, aanreiken van instrumenten, zorgen voor prikkelarme omgeving, ophalen en wegbrengen bij binnenkomst en vertrek (zorg van deur-tot-deur). Onze begeleiding is er op gericht om te anticiperen op specifiek gedrag en mogelijkheden. Het geven van (wekelijkse) structuur biedt overzicht en houvast en helpt de deelnemer zich persoonlijk en creatief te uiten. Ook binnen de activiteit zorgt de begeleider voor structuur.

Zo zorgen we dat ook echt iedereen kan meedoen!

Goed om te weten:

  • Quintus heeft als kunstencentrum ook het predikaat zorgaanbieder en heeft daarom een AGB-code. Hierdoor is het mogelijk om, wanneer je een PGB (WLZ) hebt, een zorgovereenkomst met Quintus aan te gaan. De activiteiten zijn bedoeld voor thuiswonenden die langdurige zorg nodig hebben. De PGB vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is nog niet te gebruiken. Heb jij voor jezelf of voor iemand anders te maken met een PGB? Lees hier hoe een en ander werkt.
  • Wil je tussentijds instromen? Vraag de administratie naar de mogelijkheden.
  • De totale kosten van deze activiteit worden verrekend naar rato van het aantal bijeenkomsten.
  • Je kunt op elk moment weer opzeggen (één maand opzegtermijn).
  • Twijfel je nog? Doe gratis een keer mee Muziek Anders! Informeer  bij de balie naar de mogelijkheden.

Docent(en)

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer begint mijn cursus?

Hoe wordt mijn lesgeld geïncasseerd

Ik ga stoppen met mijn lessen. Hoe moet ik mij afmelden?

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden?
QUINTUS KAMPEN
038 33 71 200

INSCHRIJVEN

Ben je eruit? Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven Proefles
GERELATEERDE CURSUSSEN

OOK INTERESSANT

  • Voor elke portemonnee
    BETAALBAAR

  • Muziek, Dans, Theater, Kunst & Ambacht, Spelen met taal
    ALLES ONDER ÉÉN DAK

  • Voor iedereen van 0-99 jaar
    GASTVRIJ

  • Starten wanneer je wilt
    ONLINE / OFFLINE