Vragen ?

Foto_Fagot_Quintus_klein
De fagot is het laagste houtblaas-instrument, daarmee kan je de fagot de bas van de houtblazers noemen. Hij is niet alleen bijna 3,5 meter lang, hij heeft ook nog eens 88 kleppen, en niet te vergeten een dubbelrietje!!
Een fagot doet in de geschiedenis al vanaf de middeleeuwen mee, toen heette die de ´dulcian´. Je kunt er solo op spelen, maar ook met z´n tweeën of in een blaaskwintet of een orkest.
Er bestaat ook een kleine fagot: de zogenaamde ´fagottino´, daar kun je al op spelen als je 6 jaar bent. Je leert dan de grepen voor de grote fagot, maar het klinkt een kwint hoger. Er bestaat ook nog een grotere fagot, dat is de contrafagot, die is nog 2 keer zo lang, en klinkt een oktaaf lager dan de gewone fagot. En als iemand je vraagt "wat is mooier dan een fagot?" Dan is het antwoord natuurlijk: '2 fagotten!'

Een instrument huren? Vermeld dit dan onderaan het inschrijfforumlier op de website bij 'vragen/opmerkingen'. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Het cursusjaar is opgebouwd uit 38 lesweken, bestaande uit individuele lessen en enkele muziekweken. Gedurende het jaar leer jij je instrument of stem beheersen, samenspelen, luisteren, improviseren, met zeggingskracht muziek maken en kennismaken met allerlei muziekstijlen. Bovendien zijn er optredens, workshops, excursies en online lesmogelijkheden. Hiermee kun jij je optimaal en vooral met veel plezier als muzikant ontwikkelen. Jouw belangstelling en mogelijkheden staan voorop!

Goed om te weten:

  • Tussentijds instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden.
  • De cursusprijs wordt verrekend naar rato van het aantal lessen.

Inschrijven

Tijden en locatieTariefopties *


of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres