Vragen ?

Euphonium---bariton
De uitvinder van de saxofoon, Adolf Sax, heeft halverwege de 19e eeuw ook zijn bijdrage geleverd aan de tenorhoorns (euphonium en bariton) en de tuba (bastuba). Samen met de bugel en cornet, worden ze de ‘saxhorns’ genoemd. De ‘saxhorns’ werden vanaf het begin bij de militaire orkesten, zoals de fanfare en harmonie, in gebruik genomen. Ook bij de brassband, dweilorkesten en andere orkesten vinden we ze terug.

Het euphonium en de bariton lijken sterk op elkaar, maar zijn toch verschillend qua klank en functies. Voor de groot koper instrumenten euphonium en bariton is veel solomateriaal voor handen omdat componisten door de tijden heen regelmatig door virtuoze spelers geïnspireerd werden. Vooral de bariton, die niet zo groot van formaat is, kun je vanaf jonge leeftijd (7 à 8 jr) prima bespelen. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Het cursusjaar is opgebouwd uit 38 lesweken, bestaande uit individuele lessen en enkele muziekweken. Gedurende het jaar leer jij je instrument of stem beheersen, samenspelen, luisteren, improviseren, met zeggingskracht muziek maken en kennismaken met allerlei muziekstijlen. Bovendien zijn er optredens, workshops, excursies en online lesmogelijkheden. Hiermee kun jij je optimaal en vooral met veel plezier als muzikant ontwikkelen. Jouw belangstelling en mogelijkheden staan voorop!

Goed om te weten:

  • Tussentijds instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden.
  • De cursusprijs wordt verrekend naar rato van het aantal lessen.

Inschrijven

Tijden en locaties
Tariefopties *


of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres