Vragen ?

Klein-Koper-foto_vierkante-foto
De trompet is een koperen blaasinstrument, waarbij het geluid ontstaat doordat de lippen die tegen het mondstuk geplaatst worden, met de adem in trilling worden gebracht. Het instrument heeft 3 ventielen waarmee de verschillende tonen gespeeld kunnen worden. De trompet heeft een heldere klank en behoort daarmee tot het scherp (klein) koper. De meest gebruikte trompet is de Bes trompet. Naast deze trompet kennen we o.a. nog de C trompet, Es trompet, natuurtrompet en piccolotrompet. De piccolotrompet klinkt een octaaf hoger. Naast de trompet kennen we ook de cornet. Dit instrument heeft een wat mildere, zachtere klank dan de trompet.

De trompet kom je in bijna alle muziekgenres tegen. In de klassieke muziek komt de trompet voor in het symfonieorkest en kamerorkest en als solo-instrument. Ook in de lichte muziek komt de trompet veel voor. Zowel in de bigband als in kleinere Latin bands, jazz- en popensembles. Verder komen de klein koperen blaasinstrumenten (trompet, cornet, bugel) voor in de harmonie- en fanfareorkesten, in de brassband en in show & drumfanfares.

De klein koperen blaasinstrumenten kunnen bespeeld worden vanaf ongeveer 7 à 8 jaar. Er bestaan zelfs kunststof trompetten die erg licht in gewicht zijn, speciaal voor kleine kinderen. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Een instrument huren? Vermeld dit dan onderaan het inschrijfformulier op de website bij 'vragen/opmerkingen'.

Het cursusjaar is opgebouwd uit 38 lesweken, bestaande uit individuele lessen en enkele muziekweken. Gedurende het jaar leer jij je instrument of stem beheersen, samenspelen, luisteren, improviseren, met zeggingskracht muziek maken en kennismaken met allerlei muziekstijlen. Bovendien zijn er optredens, workshops, excursies en online lesmogelijkheden. Hiermee kun jij je optimaal en vooral met veel plezier als muzikant ontwikkelen. Jouw belangstelling en mogelijkheden staan voorop!

Goed om te weten:

  • Tussentijds instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden.
  • De cursusprijs wordt verrekend naar rato van het aantal lessen.

Inschrijven

Tijden en locaties
Tariefopties *


of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres