Vragen ?

klarinetensemble Mpingo
Het Mpingo Clarinet Choir, is opgericht in 1994 als klarinetensemble van Kunstencentrum Muzerie te Zwolle. Het orkest dankt zijn naam aan de Mpingo boom in Afrika. Van deze boom wordt de klarinet gemaakt.

In haar 25 jarig bestaan heeft het orkest veel optredens in binnen- en buitenland op haar naam staan en bracht het 3 CD’s uit.
Mpingo maakte tournees door:
- Engeland, met onder andere een optreden in Londen, Saint Paul’s Church en Covent Garden.
- Frankrijk met onder meer een optreden in Disneyland Parijs
- Tsjechië, met optredens in Praag, op een Moldau rivercruise en in het nabijgelegen voormalig concentratiekamp Theresienstadt, ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding.

Op het hoogtepunt bestond Mpingo uit bijna 60 leden die naast de bekende Besklarinet ook de Es-, Alt-, Bas- en Contrabasklarinetten bespelen. Nadat de activiteiten van Kunstencentrum Muzerie in Zwolle werden beëindigd werd de Stichting Mpingo opgericht. Met ingang van 1 januari 2020 heeft het Mpingo Clarinet Choir ook een Kamper tak en is onderdeel geworden van Quintus in Kampen.

Het orkest bestaat uit 23 volwassenen en repeteert wekelijks op woensdagochtend in Zwolle van 10.30 tot 11.30 uur. Meedoen? Meer info zie website MPingo.  Het repertoire is heel divers van ‘Barok tot Rock’ en van ‘Polka tot Pop’. De muziek is laagdrempelig en geschikt voor klarinettisten op (ongeveer) A-niveau.

Inschrijven

Tijden en locatie

of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres