Vragen ?

Contrabas_locatie_Kampen

´Als je contrabas speelt, dan speel je een instrument dat niet iedereen al speelt´.

Liefhebbers van contrabas houden van zijn sonore lage klank. Ook vinden ze het leuk dat het instrument fysiek een uitdaging vormt. Niet zo´n gepriegel. Het is van oorsprong een strijkinstrument dat een belangrijke rol speelt in klassieke ensembles. Hij wordt dan meestal met een strijkstok bespeeld. De contrabas heeft echter ook een belangrijke functie in de ritme-sectie van talloze bands en orkesten in andere genres. Met name in jazz en folk muziek. Dan wordt hij meestal getokkeld. (pizzicato) Met contrabas kun bij Quintus beginnen vanaf een leefijd van ongeveer 8 jaar. Je begint dan op een kleinere bas speciaal voor kinderen.
Omdat de contrabas bij uitstek een instrument is voor samenspel kun je al snel meespelen in een orkest of ensemble binnen of buiten Quintus.
Een instrument huren? Vermeld dit dan onderaan het inschrijfformulier op de website bij 'vragen/opmerkingen'. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Het cursusjaar is opgebouwd uit 38 lesweken, bestaande uit individuele lessen en enkele muziekweken. Gedurende het jaar leer jij je instrument of stem beheersen, samenspelen, luisteren, improviseren, met zeggingskracht muziek maken en kennismaken met allerlei muziekstijlen. Bovendien zijn er optredens, workshops, excursies en online lesmogelijkheden. Hiermee kun jij je optimaal en vooral met veel plezier als muzikant ontwikkelen. Jouw belangstelling en mogelijkheden staan voorop!

Goed om te weten:

• Tussentijds instromen is vrijwel altijd mogelijk. Vraag de administratie naar de mogelijkheden.
• De cursusprijs wordt verrekend naar rato van het aantal lessen.

Inschrijven

Tijden en locatieTariefopties *


of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres