Vragen ?

Improviseren is het bedenken van muziek en dat tegelijktijdig uitvoeren. Op elk willekeurig instrument kan geïmproviseerd worden maar het orgel is hiervoor bij uitstek geschikt! Mede vanwege de vele registratiemogelijkheden (het wisselen van klankkleuren door middel van de registers ). Eén en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de aanleg van de speler, maar we gebruiken als vuistregel ‘ improviseren kun je leren!’

Het orgel wordt vaak gebruikt om liederen mee te begeleiden. Al die liederen kun je in diverse zangboeken vinden, maar het is ook heel mooi om zelf op een creatieve en verantwoorde manier begeleidingen te kunnen improviseren. Natuurlijk zijn er handige ‘regeltjes’ om het improviseren in diverse vormen en stijlen in goede banen te leiden. Tijdens de cursus orgelimprovisatie kom je al spelende die ‘regeltjes’ tegen en blijken dit vaak goed te gebruiken hulpmiddeltjes.
Een aantal onderdelen van de cursus zijn: koraalzettingen, duo- en triospel, orgelkoraal, fuga en andere canonische vormen. Lees hier meer uitleg over ons muziekprogramma.

Inschrijven

Tijden en locatie

of
Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres
Vul de code in
Vul de code in