Vragen ?

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.

Agenda

26 juni 17:00 - 18:00
Muzikale presentatie van de kandidaten voor het D-muziekexamen in de Quintuszaal en Barokzaal in ons eigen Quintusgebouw aan de Vloeddijk 38. Belangstellenden van harte welkom, gratis entree. 

18.30-19.00 uur: trombone  (Quintuszaal)
19.30-20.30 uur: dwarsfluit (Barokzaal)
20.45-21.15 uur: cello (Barokzaal)
27 juni 18:00 - 19:00
Na veel zwoegen en zweten, nemen onze muziekleerlingen hun welverdiende diploma in ontvangst!
29 juni 19:30 - 20:30
De Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 vormt het sfeervolle decor voor het jaarlijkse Barokconcert van Quintus. Er wordt muziek uit de barok- en renaissanceperiode gespeeld én gezongen door diverse Quintus-ensembles. Op het programma o.a. werk van A. Bertali, J.H. Schein, G.Ph. Telemann en A. Dornel. Aanvang 19.30 uur, gratis entree.
30 juni 14:30 - 16:30
Presentatie door Ventura met twee identieke voorstllingen (dansen/zingen) uit een bekende musial in de Stadsgehoorzaal. De liedteksten worden op een beamer getoond zodat het publiek mee kan zingen. De volwassenen groep AvonTura zal de entre'acts voor haar rekening nemen. 
Er is tevens een avondvoorstelling. Deze begint om 19.30 uur. Kaartverkoop via Stadsgehoorzaal.
30 juni 19:30 - 22:00
Presentatie door Ventura met twee identieke voorstllingen (dansen/zingen) uit een bekende musial in de Stadsgehoorzaal. De liedteksten worden op een beamer getoond zodat het publiek mee kan zingen. De volwassenen groep AvonTura zal de entre'acts voor haar rekening nemen.
Er is tevens een middagvoorstelling. Deze begint om 14.30 uur. Kaartverkoop via Stadsgehoorzaal.
04 juli 19:00 - 21:00
Een muziekfestijn met een culinair tintje: dat staat de bezoekers van Sax on Stage in de Quintuszaal te wachten. Uiteraard staat de saxofoon centraal tijdens dit evenement. Er staan diverse optredens van zowel combo’s als solisten op het programma en bij de saxofoonreparateur kunnen Quintusleerlingen hun instrument gratis laten nakijken. Wie wil weten wat de culinaire omlijsting inhoudt, moet vooral zelf komen proeven! Van harte welkom!
06 juli 19:00 - 20:30
Onze leerlingen viool, altviool en cello sluiten op spetterende wijze het cursusseizoen af. Zo'n 120 strijkers verzamelen zich deze avond in de Quintuszaal voor het Groot Strijkers Ensembleoncert! Aanvang 19.00 uur, gratis entree. Dit wil je niet missen...!
11 juli 19:00 - 20:30
De muziekleerlingen van Quintus Kampen en IJsselmuiden luiden de zomervakantie op gepaste wijze in met deze muzikale, jaarlijkse Einduitvoering in de Hoeksteen in IJsselmuiden. Binnenkort meer informatie. 
12 juli
De popafdeling van Quintus sluit het cursusseizoen af bij Quintus. Tijd en programma volgt binnenkort.
14 juli 13:00 - 17:00
Het winkelend publiek uit Kampen en de regio wordt in de Kamper binnenstad verrast met bijzondere, culturele activiteiten. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, billboards vol Kamper verhalen, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van Kampen een bijzondere ervaring meegeven en vooral uitnodigen nog eens terug te komen! Deze editie op zaterdag 14 juli staat in het teken van de zomer. 

Het Verhaal van Kampen is een initiatief van vijf culturele organisaties die zich hebben verenigd in SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, het StadsArchief, het Stedelijk Museum, de BIbliotheek en Quintus). Bij dit project wordt nauw samengewerkt met Kampen Marketing, Kamper Events en diverse Kamper ondernemers. Ieder nieuw seizoen start met een Verhaal van Kampen. 
21 juli - 02 september
In verband met de zomervakantie zijn de verschillende locaties van Quintus gesloten. Het nieuwe seizoen start op maandag 3 september!
21 november 19:30 - 20:30
In een verrassend en veelzijdig programma tonen docenten van Quintus hun talenten én passie voor het vak. De jaarlijkse Docentenpresentatie is in de Quintuszaal, Vloeddijk 38, Kampen. De toegang gratis. Voor meer informatie: www.quintuskampen.nl of 038-3371200.
calendar