Vragen ?

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.

Agenda

14 februari - 18 maart
Leerlingen van de cursus ‘Atelier schilderen gevorderd’ exposeren hun werk in de Stadskazerne in Kampen. De expositie is t/m 18 maart in de Stadskazerne aan de Oudestraat 216 te Kampen. Kom je ook kijken?
25 februari - 04 maart
Het is voorjaarsvakantie! Daarom zijn er geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
01 maart 09:30 - 11:00
Nationale Complimentendag wordt elk jaar op 1 maart gehouden. Wij vinden je bijzonder! Daarom hebben we een leuke vakantieworkshop voor jou ontwikkeld waarin je voor iemand die bijzonder voor je is een compliment maakt. Tijdens deze workshop ga je samen met onze handlettering docent aan de slag met diverse materialen. Met creatieve tekst – handlettering - en andere materialen maken we een kaart met een gouden randje voor iemand die jij in het zonnetje wil zetten. Neem het adres mee waar je je kaart naar toe wilt sturen en wij doen aan het eind van de workshop jouw compliment op de post! In het kader van ‘waardeer en je krijgt meer’ zorgen wij voor een postzegel waardoor je compliment diezelfde dag nog door ons verstuurd wordt. Leuk en lekker makkelijk!


07 maart 19:00 - 20:30
De leerlingen uit de Jong Talentklas Quintus spelen in diverse ensembles werken van  Gurlitt, Haydn, Morricone en Scharwenka. Toegang is gratis!
10 maart 14:00 - 17:00
Een heerlijke middag vol muzikale, creatieve of actieve workshops. Dat is de inspirerende inhoud van de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Deelname aan de workshops is deze keer helemaal gratis!. Binnenkort vind je hier het volledige programma.
13 maart 19:00 - 20:00
Een heerlijk uurtje vol muziek, verzorgd door leerlingen van Quintus.
19 maart - 29 maart
Twee muzikale weken boordevol inspirerende projecten, activiteiten en workshops! Binnenkort vind je hier het uitgebreide programma.
24 maart - 25 maart
Op 21 maart is het 333 jaar geleden dat J. S. Bach geboren is. Musici van over de hele wereld vieren Bach’s geboortedag met een eerbetoon en laten zijn muziek live horen op openbare plekken, om op deze manier hun gezamenlijke liefde voor Bach’s muziek te delen en het publiek spontaan in aanraking te laten komen met deze prachtige klanken.

Het idee om de muziek van Bach te spelen op openbare plekken komt van de Amerikaanse cellist Dale Henderson, die in 2010 begon met Bach in the Subway. Door in de metro en andere openbare plaatsen te spelen wilde Henderson Bach’s muziek toegankelijk maken voor iedereen. Mensen over de hele wereld zijn geinspireerd door zijn idee.

Op 24 en 25 maart van 09:00 - tot 12:00 uur is er een nieuwe editie van Bach in the Subways in Kampen. Een uniek project! Dit weekend zullen er op verschillende openbare plaatsen mensen verrast, ontroert en verwondert worden met de muziek van Bach. De muziek zal gespeeld worden door een professioneel ensemble en aangevuld worden door jonge musici en professionals uit Kampen en omgeving. Het programma volgt binnenkort.
24 maart
Quintus organiseert op zaterdag 24 maart de 12e editie van de jaarlijkse Cultuurreis. De bus vertrekt om 8.00 uur richting de Kunsthalle Emden in Duitsland en gaat daarna door naar het Drents Museum in Assen. Terugkomst rond 20.00 uur.

Wil je mee? Meld je dan snel aan! Meer info op www.quintuskampen.nl/nieuws/1030-cultuurreis-kunsthalle-emden-en-drents-museum-assen.html.
30 maart - 02 april
Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste Paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2018. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer... Het belooft een fantastisch weekend te worden. Een uitje voor het hele gezin, met hopelijk veel zon. Quintus zal ook een aantal activiteiten organiseren! Het programma is nog volop in ontwikkeling maar hier alvast een voorproefje: www.sailkampen.nl/nl/programma/15-programma-overzicht-sail-2018.html.
30 maart - 02 april
Het is Pasen! Daarom zijn er dit Paasweekend geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
07 april
Vandaag staan bij Quintus voor een groot aantal leerlingen het theorie-examen B op het programma. Vanaf 10.00 uur in de Barokzaal. 
11 april 19:00 - 20:00
Een heerlijk uurtje vol muziek, verzorgd door leerlingen en docenten van Quintus.
14 april 13:00 - 17:00
Het winkelend publiek uit Kampen en de regio wordt in de Kamper binnenstad verrast met bijzondere, culturele activiteiten. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, billboards vol Kamper verhalen, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van Kampen een bijzondere ervaring meegeven en vooral uitnodigen nog eens terug te komen! Het Verhaal van Kampen van zaterdag 14 april staat in het teken van het voorjaar.

Het Verhaal van Kampen is een initiatief van vijf culturele organisaties die zich hebben verenigd in SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, het StadsArchief, het Stedelijk Museum, de BIbliotheek en Quintus). Bij dit project wordt nauw samengewerkt met Kampen Marketing, Kamper Events en diverse Kamper ondernemers. Ieder nieuw seizoen start met een Verhaal van Kampen. De volgende editie is zaterdag 14 juli.
14 april 14:00 - 17:00
Een heerlijke middag vol muzikale, creatieve of actieve workshops. Dat is de inspirerende inhoud van de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Deelnamekosten voor de workshops bedragen €7,50 p.p. Binnenkort vind je hier het volledige programma.
20 april 17:00 - 18:00
Dit hebben de jeugdleerlingen en -cursisten van Quintus het afgelopen seizoen allemaal geleerd, gemusiceerd en gecreëerd! Deze bijzondere Kinderpresentatiemiddag vindt plaats in de Quintuszaal, gratis entree!
27 april - 13 mei
Het is meivakantie! Daarom zijn er geen lessen op onze verschillende locaties in Kampen en IJsselmuiden.
19 mei - 21 mei
Het is Pinksteren! Daarom zijn er dit weekend geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
25 mei 19:00 - 21:00
Theatervoorstelling: presentaties van alle theatergroepen (m.u.v. Theater 20+). Binnenkort meer informatie!
25 mei 19:00 - 21:30
Open Huis Jongerenavond - ontdek wat Quintus voor jongeren in petto heeft in het nieuwe cursusseizoen! Binnenkort meer informatie over het programma.
26 mei 11:00 - 16:00
Ontdek wat Quintus in petto heeft voor het seizoen 2018-2019 tijdens ons jaarlijks Open Huis! Binnenkort meer informatie over het programma. 
26 mei 19:00 - 21:00
Theatervoorstelling: presentaties van alle theatergroepen (m.u.v. Theater 20+). Binnenkort meer info!
30 mei 19:00 - 20:30
De leerlingen van de Jong Talentklas Quintus geven een prachtig concert in de Quintuszaal, gratis entree. 
01 juni 19:30 - 21:00
Het Kerkconcert is een traditie die al vele jaren bestaat en altijd een prachtig afwisselend programma oplevert. We wisselen elk jaar van locatie tussen de Hoeksteen in IJsselmuiden en de Burgwalkerk. Dit jaar zijn we te gast in de Hoeksteen! Gratis entree. 
02 juni 19:00 - 21:00
Theatervoorstelling in de Quintuszaal. Binnenkort meer informatie
09 juni
Quintus Orgelconcours in de Bovenkerk. Binnenkort meer informatie.
09 juni 14:00 - 17:00
Een heerlijke middag vol muzikale, creatieve of actieve workshops. Dat is de inspirerende inhoud van de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Deelnamekosten voor de workshops bedragen €7,50 p.p. Binnenkort vind je hier het volledige programma.
16 juni
Quintus verzorgt een reeks muzikale optredens op diverse podia tijdens het Full Color Festival in het Stadspark van Kampen.
Meer informatie volgt nog. 
16 juni
De jaarlijkse dansvoorstelling van Quintus in De Stadsgehoorzaal, matineevoorstelling en avondvoorstelling. Binnenkort meer informatie. 
18 juni - 22 juni
Muziekleerlingen van Quintus uit Kampen en IJsselmuiden leggen deze week diverse muziekexamens af. Meer informatie m.b.t. het rooster is t.z.t. verkrijgbaar bij de balie. 
26 juni 17:00 - 18:00
Muzikale presentatie van de kandidaten voor het D-muziekexamen in de Quintuszaal. Belangstellenden van harte welkom, gratis entree. Binnenkort meer informatie. 
27 juni 18:00 - 19:00
Na veel zwoegen en zweten, nemen onze muziekleerlingen hun welverdiende diploma in ontvangst!
29 juni 19:30 - 20:30
Het jaarlijkse Barokconcert in de Lutherse Kerk. Binnenkort meer informatie over het programma.
05 juli
De popafdeling van Quintus sluit het cursusseizoen af met een concert in 't Ukien. Tijd en programma volgt binnenkort. 
11 juli 19:00 - 20:30
De muziekleerlingen van Quintus Kampen en IJsselmuiden luiden de zomervakantie op gepaste wijze in met deze muzikale, jaarlijkse Einduitvoering in de Hoeksteen in IJsselmuiden. Binnenkort meer informatie. 
14 juli 13:00 - 17:00
Het winkelend publiek uit Kampen en de regio wordt in de Kamper binnenstad verrast met bijzondere, culturele activiteiten. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, billboards vol Kamper verhalen, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van Kampen een bijzondere ervaring meegeven en vooral uitnodigen nog eens terug te komen! Deze editie op zaterdag 14 juli staat in het teken van de zomer. 

Het Verhaal van Kampen is een initiatief van vijf culturele organisaties die zich hebben verenigd in SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, het StadsArchief, het Stedelijk Museum, de BIbliotheek en Quintus). Bij dit project wordt nauw samengewerkt met Kampen Marketing, Kamper Events en diverse Kamper ondernemers. Ieder nieuw seizoen start met een Verhaal van Kampen. 
21 juli - 02 september
In verband met de zomervakantie zijn de verschillende locaties van Quintus gesloten. Het nieuwe seizoen start op maandag 3 september!
calendar
NATIONALE COMPLIMENTENDAG
WORKSHOP VOOR KIDS
WIE MAAK JIJ BLIJ?
Schrijf je hier in!