Vragen ?

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.

Agenda

13 december 14:00 - 21:30
Workshops Kerstlettering voor kinderen
Ho! Ho! Ho! Een heuse kidsworkshop vol kerstletters! Voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Aanvang 14.00 en 15.30 uur. Kijk hier voor meer informatie of om je in te schrijven!

Workshop Kerstlettering voor jongeren & volwassenen
Een heerlijk avondje met mooie letters! Aan het eind van deze workshop, neem je jouw mooiste quote mee in een klembord (inbegrepen bij het lesgeld) die thuis zo aan de muur kan!
Voor jongeren & volwassenen, tijd: 19.30 – 21.30 uur. Kijk hier voor meer informatie of om je in te schrijven!
16 december - 17 december
Tijdens Kerst in Oud Kampen verzorgen onze docenten en leerlingen op diverse locaties in Kampen muzikale optredens. Het definitieve programma volgt nog!
21 december 19:00 - 20:30
In IJsselmuiden sluit Quintus het jaar traditiegetrouw af met de Kerstuitvoering in het Kulturhus. Op het programma: sfeervolle kerstmuziek op verschillende instrumenten en in diverse formaties en ensembles. Gratis toegang!
22 december 16:00 - 17:00
Met het jaarlijkse Kerstmatinee in de Quintuszaal aan de Vloeddijk luiden de jeugdige muziekleerlingen de feestdagen in. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk met kerstkoekjes. Gratis entree.
23 december - 07 januari
Het is Kerstvakantie! Daarom zijn er geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
03 januari 14:00 - 15:30
In de vakantie hoef je je niet te vervelen...kom gewoon naar Quintus voor een supertoffe Kerstvakantie-kinderactiviteit. Binnenkort meer info! 
22 januari - 26 januari
Muzikale week boordevol projecten, activiteiten, workshops en open lessen! Binnenkort vind je hier het uitgebreide programma.
25 januari 19:00 - 20:30
Van pop tot rock en van jazz tot blues, geniet in 't Ukien van de jaarlijkse Bandavond van onze popafdeling!
10 februari 13:00 - 17:00
Het winkelend publiek uit Kampen en de regio wordt in de Kamper binnenstad verrast met bijzondere, culturele activiteiten. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, billboards vol Kamper verhalen, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van Kampen een bijzondere ervaring meegeven en vooral uitnodigen nog eens terug te komen! Het Verhaal van Kampen van 10 februari heeft als thema 'Winter'. 

Het Verhaal van Kampen is een initiatief van vijf culturele organisaties die zich hebben verenigd in SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, het StadsArchief, het Stedelijk Museum, de BIbliotheek en Quintus). Bij dit project wordt nauw samengewerkt met Kampen Marketing, Kamper Events en diverse Kamper ondernemers. Ieder nieuw seizoen start met een Verhaal van Kampen. De volgende edities zijn zaterdag 14 april en zaterdag 14 juli.
10 februari 14:00 - 17:00
Een heerlijke middag vol muzikale, creatieve of actieve workshops. Dat is de inspirerende inhoud van de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Deelnamekosten voor de workshops bedragen €7,50 p.p. Binnenkort vind je hier het volledige programma.
19 februari 20:00 - 21:30
Van fluit tot piano en van hobo tot fagot: de volwassen muziekleerlingen van Quintus verzorgen een gevarieerd programma tijdens het jaarlijkse Volwassenenconcert in de Quintuszaal. Gratis toegang.
25 februari - 04 maart
Het is voorjaarsvakantie! Daarom zijn er geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
07 maart 19:00 - 20:30
De leerlingen uit de Jong Talentklas Quintus brengen tijdens dit concert in de Quintuszaal diverse solostukken ten gehore, gratis entree.
10 maart 14:00 - 17:00
Een heerlijke middag vol muzikale, creatieve of actieve workshops. Dat is de inspirerende inhoud van de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Deelnamekosten voor de workshops bedragen €7,50 p.p. Binnenkort vind je hier het volledige programma.
13 maart 19:00 - 20:00
Een heerlijk uurtje vol muziek, verzorgd door leerlingen van Quintus.
17 maart
Laat je inspirerend tijdens de jaarlijkse Quintus Cultuurreis! Binnenkort meer informatie over het programma voor 2018.
19 maart - 29 maart
Twee muzikale weken boordevol inspirerende projecten, activiteiten en workshops! Binnenkort vind je hier het uitgebreide programma.
30 maart - 02 april
Het is Pasen! Daarom zijn er dit Paasweekend geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
07 april
Vandaag staan bij Quintus voor een groot aantal leerlingen het theorie-examen B op het programma. Vanaf 10.00 uur in de Barokzaal. 
11 april 19:00 - 20:00
Een heerlijk uurtje vol muziek, verzorgd door leerlingen en docenten van Quintus.
14 april 13:00 - 17:00
Het winkelend publiek uit Kampen en de regio wordt in de Kamper binnenstad verrast met bijzondere, culturele activiteiten. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, billboards vol Kamper verhalen, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van Kampen een bijzondere ervaring meegeven en vooral uitnodigen nog eens terug te komen! Het Verhaal van Kampen van zaterdag 14 april staat in het teken van het voorjaar.

Het Verhaal van Kampen is een initiatief van vijf culturele organisaties die zich hebben verenigd in SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, het StadsArchief, het Stedelijk Museum, de BIbliotheek en Quintus). Bij dit project wordt nauw samengewerkt met Kampen Marketing, Kamper Events en diverse Kamper ondernemers. Ieder nieuw seizoen start met een Verhaal van Kampen. De volgende editie is zaterdag 14 juli.
14 april 14:00 - 17:00
Een heerlijke middag vol muzikale, creatieve of actieve workshops. Dat is de inspirerende inhoud van de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Deelnamekosten voor de workshops bedragen €7,50 p.p. Binnenkort vind je hier het volledige programma.
20 april 17:00 - 18:00
Dit hebben de jeugdleerlingen en -cursisten van Quintus het afgelopen seizoen allemaal geleerd, gemusiceerd en gecreëerd! Deze bijzondere Kinderpresentatiemiddag vindt plaats in de Quintuszaal, gratis entree!
27 april - 13 mei
Het is meivakantie! Daarom zijn er geen lessen op onze verschillende locaties in Kampen en IJsselmuiden.
19 mei - 21 mei
Het is Pinksteren! Daarom zijn er dit weekend geen lessen op onze locaties in Kampen en IJsselmuiden.
25 mei 19:00 - 21:00
Theatervoorstelling: presentaties van alle theatergroepen (m.u.v. Theater 20+). Binnenkort meer informatie!
25 mei 19:00 - 21:30
Open Huis Jongerenavond - ontdek wat Quintus voor jongeren in petto heeft in het nieuwe cursusseizoen! Binnenkort meer informatie over het programma.
26 mei 11:00 - 16:00
Ontdek wat Quintus in petto heeft voor het seizoen 2018-2019 tijdens ons jaarlijks Open Huis! Binnenkort meer informatie over het programma. 
26 mei 19:00 - 21:00
Theatervoorstelling: presentaties van alle theatergroepen (m.u.v. Theater 20+). Binnenkort meer info!
30 mei 19:00 - 20:30
De leerlingen van de Jong Talentklas Quintus geven een prachtig concert in de Quintuszaal, gratis entree. 
01 juni 19:30 - 21:00
Het Kerkconcert is een traditie die al vele jaren bestaat en altijd een prachtig afwisselend programma oplevert. We wisselen elk jaar van locatie tussen de Hoeksteen in IJsselmuiden en de Burgwalkerk. Dit jaar zijn we te gast in de Hoeksteen! Gratis entree. 
02 juni 19:00 - 21:00
Theatervoorstelling in de Quintuszaal. Binnenkort meer informatie
09 juni
Quintus Orgelconcours in de Bovenkerk. Binnenkort meer informatie.
09 juni 14:00 - 17:00
Een heerlijke middag vol muzikale, creatieve of actieve workshops. Dat is de inspirerende inhoud van de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Deelnamekosten voor de workshops bedragen €7,50 p.p. Binnenkort vind je hier het volledige programma.
16 juni
Quintus verzorgt een reeks muzikale optredens op diverse podia tijdens het Full Color Festival in het Stadspark van Kampen.
Meer informatie volgt nog. 
16 juni
De jaarlijkse dansvoorstelling van Quintus in De Stadsgehoorzaal, matineevoorstelling en avondvoorstelling. Binnenkort meer informatie. 
18 juni - 22 juni
Muziekleerlingen van Quintus uit Kampen en IJsselmuiden leggen deze week diverse muziekexamens af. Meer informatie m.b.t. het rooster is t.z.t. verkrijgbaar bij de balie. 
26 juni 17:00 - 18:00
Muzikale presentatie van de kandidaten voor het D-muziekexamen in de Quintuszaal. Belangstellenden van harte welkom, gratis entree. Binnenkort meer informatie. 
27 juni 18:00 - 19:00
Na veel zwoegen en zweten, nemen onze muziekleerlingen hun welverdiende diploma in ontvangst!
29 juni 19:30 - 20:30
Het jaarlijkse Barokconcert in de Lutherse Kerk. Binnenkort meer informatie over het programma.
05 juli
De popafdeling van Quintus sluit het cursusseizoen af met een concert in 't Ukien. Tijd en programma volgt binnenkort. 
11 juli 19:00 - 20:30
De muziekleerlingen van Quintus Kampen en IJsselmuiden luiden de zomervakantie op gepaste wijze in met deze muzikale, jaarlijkse Einduitvoering in de Hoeksteen in IJsselmuiden. Binnenkort meer informatie. 
14 juli 13:00 - 17:00
Het winkelend publiek uit Kampen en de regio wordt in de Kamper binnenstad verrast met bijzondere, culturele activiteiten. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, billboards vol Kamper verhalen, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van Kampen een bijzondere ervaring meegeven en vooral uitnodigen nog eens terug te komen! Deze editie op zaterdag 14 juli staat in het teken van de zomer. 

Het Verhaal van Kampen is een initiatief van vijf culturele organisaties die zich hebben verenigd in SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, het StadsArchief, het Stedelijk Museum, de BIbliotheek en Quintus). Bij dit project wordt nauw samengewerkt met Kampen Marketing, Kamper Events en diverse Kamper ondernemers. Ieder nieuw seizoen start met een Verhaal van Kampen. 
21 juli - 02 september
In verband met de zomervakantie zijn de verschillende locaties van Quintus gesloten. Het nieuwe seizoen start op maandag 3 september!
calendar