Vragen ?

Lees meer...
‘Schrijven is blijven zitten tot het er staat', is een uitspraak van Kees van Kooten. Juist dat blijven zitten kan erg lastig zijn. Schrijf je graag, maar vind je het soms moeilijk om die discipline in je eentje op te brengen? ’Shut up and write’ is een Schrijfcafé waar je in stilte kan schrijven aan je eigen werk, samen met anderen. Kijk hier voor meer informatie.
Lees meer...
Handlettering wint aan populariteit en is overal toe te passen, zélfs in je dagelijkse leven. Quintus biedt je een cursus om een stevige basis te leggen voor jouw letterwerk! Tijdens de lessen krijg je een introductie over typografie en compositie en oefen je de basis om verschillende alfabetten strak en schoon op papier te krijgen. Daarnaast introduceren we verschillende technieken en invalshoeken die jouw kwaliteit in handletteren laat groeien. Kijk hier voor meer informatie. 
Lees meer...
Ben je op zoek naar een stukje ontspanning en/of plezier? Even je gedachten verzetten en samen met anderen hilarische, ontroerende, mislukte en bizarre scènes spelen? En wil je niet een heel seizoen vastzitten aan één cursus? Dan is deze korte cursus wat voor jou! Tijdens de lessen leer je de vaardigheden van theatersport, terwijl je op het podium staat! Deze korte theatercursus duurt 6 weken en start bij voldoende deelname. Schrijf je dus snel in! Kijk hier voor meer informatie.
Lees meer...
Wil je graag deelnemen aan de werkplaats keramiek maar heb je niet voldoende ervaring om zelfstandig met keramiek te werken? Of wil je beginnen met een creatieve cursus overdag? Volg dan deze introductielessen werkplaats keramiek! 
Info voor beginners: bij deze introductielessen ga je de beginselen van keramiek ontdekken: werken met klei, kleur en glazuur. Daarin wordt je begeleid en je werkt de oefeningen gedeeltelijk zelfstandig verder uit. Dus in plaats van een standaard cursus met een aantal vaste deelnemers, ga je nu een persoonlijk leertraject in. Je krijgt dan ook naar verhouding evenveel aandacht als bij een reguliere beginnerscursus maar dan op maat. Een keramiekcursus op maat, voor jouw individueel traject! Kijk hier voor meer informatie. 
Lees meer...
In deze cursus werk je voornamelijk met klei, een mooi materiaal in verschillende kleuren. Door te boetseren ga je bewust en intensief kijken. Je leert de technische vaardigheden om dit materiaal te bewerken. We besteden veel aandacht aan de basis maar daarnaast is ook ruimte voor eigen interpretatie van een beeld en het ontwikkelen van een eigen stijl. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Kijk hier voor meer informatie. 
Lees meer...
In deze basiscursus tekenen en schilderen maak je kennis met verschillende materialen. Door leuke en afwisselende opdrachten kun je op een ontspannen manier leren kijken, tekenen en schilderen.

*Deze cursus is een onderdeel van een lessenreeks van 4 maal 6 lessen waarin we telkens een ander thema uitlichten en die begint met deze Basiscursus. Andere thema’s zijn portret, modern landschap en grafische druktechnieken. Docent: Andrea Veldman. De lessen kunnen als geheel gevolgd worden of afzonderlijk. Kijk hier voor meer informatie. 
Lees meer...
Het landschap kun je op veel manieren schilderen. In deze cursus leer je het landschap op een meer moderne manier te benaderen en te schilderen met het accent op kleur, lijn, vlakken en sfeer. De cursus heeft een duidelijke opbouw met inspirerende voorbeelden en is voor iedereen geschikt.

*Deze cursus is een onderdeel van een lessenreeks van 4 maal 6 lessen waarin we telkens een ander thema uitlichten en die begint met een basiscursus Schilderen. Andere thema’s zijn portret en grafische druktechnieken. De lessen kunnen als geheel gevolgd worden of afzonderlijk. Docent: Andrea Veldman. Kijk hier voor meer informatie. 
Lees meer...
Bij deze cursus leer je portret-tekenen en -schilderen. In de eerste drie lessen werken we met een model en leer je de opbouw en verhoudingen in een gezicht weer te geven. In de drie lessen daarop werk je aan een zelfgekozen portret of foto om uit te werken in verf.

*Deze cursus is een onderdeel van een lessenreeks van 4 maal 6 lessen waarin we telkens een ander thema uitlichten en die begint met een Basiscursus Schilderen. Andere thema’s zijn modern landschap en grafische druktechnieken. De lessen kunnen als geheel gevolgd worden of afzonderlijk. Docent: Andrea Veldman. Kijk hier voor meer informatie. 

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
category