Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

Wil jij ook muziek maken? Er zijn cursussen voor elk niveau, elke leeftijd en passend bij jouw interesse:

 1. Kennismaken met muziek voor baby’s (met ouder, opa, oma, verzorger), peuters, kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen.
 2. Instrumentale en vocale jaarcursussen (wekelijkse les) om je verder te ontwikkelen. Om de week les of zelf samenstellen met de ‘Muziek op Maat kaart’ is ook mogelijk.
 3. Samenspelen en samen zingen in orkest, band, ensemble of koor.

Een jaarcursus duurt 38 weken. Binnen deze jaarcursus volg je 38 lesweken inclusief muziekweken, verspreid over het jaar. In die muziekweken kun je vrijwel onbeperkt kiezen uit allerlei workshops en samenspellessen. Voor elke leeftijd en achtergrond is er een passend, leerzaam en leuk aanbod. Bijvoorbeeld samenspelen in verschillende ensembles en bands, improvisatielessen, examen- en auditietraining, workshops podiumpresentatie, zingen, (body)percussie, projecten rondom musical, klassieke-, kerkelijke-, pop- en wereldmuziek en masterclasses. Ook zijn er mogelijkheden om online muziekles te volgen via het programma Quintus@home, de virtuele lesomgeving.

Samen lessen volgen kan met twee of met drie personen (resp. 40 minuten of 50 minuten per week). Eens in de paar jaar kun je een examen doen. Dat is een mooie uitdaging en doel om naar toe te werken; dan weet je ‘waar je staat’. Als je een stap verder wilt gaan, kun je meedoen aan de Talentklas of aan de auditietraining.

In de verschillende orkesten, bands, ensembles en koren kan iedereen op zijn of haar niveau samenspelen en samen zingen. Je bent natuurlijk ook welkom wanneer je geen instrumentale les volgt bij Quintus.

LESTIJD BIJKOPEN
Je kunt extra lestijd bijkopen; per 5 minuten of via de ‘muziek op maat’ kaart (MOM). Zo kun je zelf jouw muzikale loopbaan vormgeven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 25, 30 of 35 minuten per week.

PROEFLES
Wil je eerst proberen of een instrument geschikt is voor jou? Schrijf je dan in voor een korte cursus ‘Kennismaken met een muziekinstrument’ of voor een gratis proefles.

LESGELDEN
De prijzen voor instrumentale en vocale lessen zijn gebaseerd op één seizoen. Het lesgeld kun je in één keer vooraf of in tien termijnen (automatische incasso) betalen. Bij tussentijdse plaatsing – in overleg vrijwel altijd mogelijk! – verrekenen we het lesgeld naar rato. Kijk voor actuele data en prijzen op www.quintuskampen.nl. Heb je nog vragen, neem dan contact op met de medewerkers van de administratie, tel. 038-3371200 of stuur een mail naar info@quintuskampen.nl.

HUURINSTRUMENT
Quintus verhuurt muziekinstrumenten. Heb je zelf (nog) niet een instrument dan kun je bij Quintus meestal een instrument huren. Wil je weten of Quintus ook jouw instrument verhuurt, kijk dan op onze website, vraag het je docent of de medewerkers aan de balie. Is jouw instrument te huur, dan heb je het eerste jaar dat je les volgt, voorrang. Een tweede of volgend jaar kun je een instrument huren wanneer er huurinstrumenten over zijn. Neem hiervoor contact op met de administratie.

KORTINGEN
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel
  Woon je in de gemeente Kampen en is het voor jou vanwege uitkering of minimumloon financieel lastig om je kind (4-17 jaar) lessen te laten volgen bij Quintus? Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/overijssel of het mogelijk is via het Jeugdcultuurfonds Kampen een bijdrage in de les- of materiaalkosten te ontvangen (max € 450).
 • Meedoenbon
  Quintus accepteert meedoenbonnen (€100) van de gemeente Kampen. De bonnen zijn persoonlijk en moeten betrekking hebben op de periode dat er bij Quintus lessen of een cursus gevolgd wordt. Kijk voor meer informatie op: www.kampen.nl/ondersteuning-lage-inkomens/meedoenbon
 • Verenigingskorting
  Leden van een amateur- of muziekvereniging uit de gemeente Kampen in de leeftijd tot 18 jaar krijgen tot 50% korting op het lesgeld, leden vanaf 18 jaar krijgen 20% korting. Lees de uitgebreide regeling op quintuskampen.nl.

Het volledige overzicht lees je op www.quintuskampen.nl/ook-bij-quintus/kortingsregelingen.

INSCHRIJVEN
Dit kan via www.quintuskampen.nl of vraag een inschrijfformulier bij de balie.