Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

Wil jij ook lekker muziek maken? Er zijn cursussen voor elk niveau, elke leeftijd en passend bij jouw interesse:
 1. Kennismaken met muziek voor baby’s (met ouder, opa, oma, verzorger), peuters, kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen.
 2. Instrumentale en vocale jaarcursussen (wekelijkse les) om je verder te ontwikkelen. Om de week les of zelf samenstellen met de ‘Muziek op Maat kaart’ is ook mogelijk.
 3. Samenspelen en samenzingen in orkest, band, ensemble en koor.

Een jaarcursus duurt 38 weken. Binnen deze jaarcursus volg je 35 lessen en zijn er drie projectweken, verspreid over het jaar. In die weken kun je vrijwel onbeperkt kiezen uit een rijk aanbod van workshops en samenspellessen. Voor elke leeftijd en achtergrond is er een passend, leerzaam en leuk aanbod. Bijvoorbeeld samenspelen in verschillende ensembles en bands, improvisatielessen, examen- en auditietraining, workshops podiumpresentatie, zingen, (body)percussie, projecten rondom musical, klassieke-, kerkelijke-, pop- en wereldmuziek en masterclasses.

Het is ook mogelijk om samen lessen te volgen in de jaarcursus. Met twee personen 40 minuten per week, met drie personen 50 minuten. Eens in de paar jaar kun je een examen doen; een mooie uitdaging en doel om naar toe te werken. Dan weet je ‘waar je staat’. Als je een stap verder wilt gaan, kun je meedoen aan de Talentklas of aan de auditietraining.

In de verschillende orkesten, bands, ensembles en koren kan iedereen op zijn of haar niveau samenspelen en samen zingen. Je kunt ook meedoen als je geen les volgt bij Quintus.

Op de website kun je met de Quintus Muziekwijzer een keuze maken uit het muziek- en zangaanbod en ontdekken welke cursus het best bij je past: quintuskampen.nl/keuzehulp.

LESTIJD BIJKOPEN
Het is altijd mogelijk om lestijd bij te kopen, dit kan per 5 minuten of via de ‘muziek op maat’ kaart (MOM). Zo kun je zelf jouw muzikale loopbaan vormgeven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 25, 30 of 35 minuten per week.

PROEFLES
Wil je eerst proberen of een instrument geschikt is voor jou? Schrijf je dan in voor een gratis proefles of een korte cursus ‘Kennismaken met een muziekinstrument’. Op de Quintus Muziekwijzer lees je de mogelijkheden.

LESGELDEN
De prijzen voor instrumentale en vocale lessen zijn gebaseerd op één seizoen. Het lesgeld kan in tien termijnen (automatische incasso) of in één keer vooraf worden betaald. Bij tussentijdse plaatsing – in overleg vrijwel altijd mogelijk! – wordt het lesgeld naar rato verrekend. Kijk voor actuele data en prijzen op www.quintuskampen.nl. Heb je nog vragen, neem dan contact op met de administratie, tel. 038-3371200 of stuur een mail naar info@quintuskampen.nl.

HUURINSTRUMENT
Quintus verhuurt muziekinstrumenten. Heb je zelf (nog) niet een instrument dan kun je bij Quintus meestal een instrument
huren. Wil je weten of Quintus ook jouw instrument verhuurt, kijk dan op onze website, vraag het je docent of de medewerkers
aan de balie. Het eerste jaar dat je les volgt, kun je altijd een instrument huren, een tweede of volgend jaar kun je alleen huren
als er huurinstrumenten over zijn. Neem hiervoor contact op met de administratie.

KORTINGEN
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel
  Woon je in de gemeente Kampen en is het voor jou vanwege uitkering of minimumloon financieel lastig om je kind (4-18 jaar) lessen te laten volgen bij Quintus? Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/overijssel of het mogelijk is via het Jeugdcultuurfonds Kampen een bijdrage in de les- of materiaalkosten te ontvangen (max € 425).
 • Meedoenbon
  Quintus accepteert meedoenbonnen (€ 100) van de gemeente Kampen. De bonnen zijn persoonlijk en moeten betrekking hebben op de periode dat er bij Quintus lessen of een cursus gevolgd wordt.  Kijk voor meer informatie op:
  www.kampen.nl/ondersteuning-lage-inkomens/meedoenbon
 • Verenigingskorting
  Leden van een amateur- of muziekvereniging uit de gemeente Kampen in de leeftijd tot 18 jaar krijgen tot 50% korting op het lesgeld, leden vanaf 18 jaar krijgen 20% korting. Lees de uitgebreide regeling op quintuskampen.nl.
Het volledige overzicht lees je op www.quintuskampen.nl/ook-bij-quintus/kortingsregelingen.

INSCHRIJVEN
Dit kan via www.quintuskampen.nl of vraag een inschrijfformulier bij de balie.