Vragen ?

Lees meer...
De toch al sfeervolle binnenstad van Kampen verandert op 16 & 17 december 2017 weer in één groot openluchttheater wanneer de 18e editie van Kerst in Oud Kampen (KIOK) van start gaat. Ook Quintus is van de partij met diverse muzikale optredens op diverse locaties in de stad. 
KIOK is een tweedaags straattheaterfestival dat ieder jaar minimaal 90.000 bezoekers trekt die zich laten verrassen door de vele acts en optredens in de oude Hanzestad. Van historische doorkijkjes naar een ver verleden tot aan persoonlijke ontmoetingen met de personages uit Charles Dickens' kerstverhalen. Geniet van de kerstmarkt, de straattheaeracts, de levende standbeelden, de optredens op de podia met diverse musicalacts, de etalageacts, en nog veel meer. Kerst in Oud Kampen is een evenement dat door Kamper sociaalculturele-, sport- en kerkelijke organisaties wordt ondersteund. En dat alles mogelijk gemaakt dankzij de hulp van Kamper sponsoren en vele honderden Kamper vrijwilligers.

Muzikale omlijsting
Uiteraard draagt Quintus ook deze editie een steentje bij met diverse muzikale optredens, ondermeer in het Stedelijk Museum, op de Nieuwe Markt, in de Buiten Nieuwstraat en andere plekken op de route. Klezmerensemble Mishmash, de Quintus Soul Factory, het Saxofoonensemble, het Jazzcombo, het Quintus Hoornensemble en diverse muziek- en theaterkleerlingen verlenen hun medewerking. Binnenkort vind je hier het definitieve programma. 

Foto-wedstrijd
KIOK staat ieder jaar weer garant voor mooie, grappige, ontroerende en verrassende maar vooral fotogenieke acts. Ook voor deze editie heeft de organisatie een fotowedstrijd uitgeschreven. Iedereen die dat wil, kan hieraan deelnemen. Er is geen thema voorgeschreven. De deelnemer wordt uitgedaagd om naar eigen inzicht 'Kerst in Oud Kampen' in beeld te brengen. Dat kan een portret zijn, een act of een sfeerbeeld. Ontroerend of grappig. Kijk op hier voor meer informatie. 

De 18e editie van Kerst in Oud Kampen wordt gehouden op zaterdag 16 december en zondag 17 december 2017 van 16.00-21.00 uur.
Lees meer...
Ho, ho, ho! Kom in de kerstsfeer bij Quintus met een crea-middag Kerstsokjes haken en Kerstworkshops Handlettering voor kinderen, jongeren en volwassenen!
Kom kerstsokjes haken op maandag 11 december tussen 13.30 en 15.30 uur. Deze crea-middag is voor jongeren en volwassenen, met én zonder haakervaring en kost €5 p.p. Aanmelden voor de Crea-middag kan hier, maar je kunt ook maandag ter plekke aanhaken;)

Kerstletteren
Woensdag 13 december staan Workshops Kerstlettering op het programma. 's Middags staan er twee workshops voor kinderen gepland. Zij gaan aan de slag met gekleurd papier en witte en goudkleurige inkt. Aan het eind van de workshop hebben ze hun mooiste kerstkaart óóit gemaakt! Kerstlettering voor kids kost €7,50 p.p., inschrijven kan hier. Tussen 19.30 en 21.30 uur is er een workshop Kerstlettering voor jongeren & volwassenen. Aan het eind van deze workshop, neem je jouw mooiste quote mee in een klembord voor thuis aan de muur. Kijk hier voor meer info of inschrijven. Alle kerstworkshops zijn te volgen in ons kunstencentrum aan de Vloeddijk 38. Voor meer informatie kan je ook bellen 038-3371200.
Lees meer...
Om de mogelijkheid van ´theater maken´ binnen Kampen te verbreden en te vergroten, hebben Quintus en Ventura de handen ineengeslagen. Nu al wordt succesvol samengewerkt, maar een compleet gezamenlijk cursusaanbod zal met ingang van seizoen 2018/2019 worden aangeboden. De rolverdeling: Quintus gaat de lessen verzorgen, Ventura ontwikkelt zich verder als theaterbureau en productiehuis.

Sinds jaar en dag zijn Ventura en Quintus bekende spelers in het culturele veld van Kampen als het gaat om theater maken. Ventura is ontstaan vanuit het maken van theaterproducties met daaraan gekoppelde musicalopleidingen en evenementen als Kerst in oud Kampen (KIOK). Quintus verzorgt muzieklessen, beeldende cursussen, danslessen én theaterlessen met daarbij passende concerten, presentaties, voorstellingen en tentoonstellingen. Ook is Quintus actief in en voor scholen, verenigingen, bedrijven, culturele en maatschappelijke organisaties in Kampen en omgeving. Beide organisaties werken met vakbekwame professionele docenten. In tegenstelling tot Quintus werkt Ventura in de ondersteunende rollen en leiding ook vooral met – bevlogen! – vrijwilligers. “De laatste jaren werd de coördinatie en financiering van alle activiteiten steeds ingewikkelder. Als bestuur zochten we een oplossing en die vonden we in samenwerking met Quintus. We gaan ieder doen waar we goed in zijn. Door de samenwerking hopen we het theater maken in Kampen op een nóg hoger niveau te tillen”, aldus penningmeester Coen van Mierlo van Ventura.

Quintus Theateropleidingen
De kracht van Quintus is op de eerste plaats kunsteducatie. Directeur Hendrik Jan Houtsma: “Quintus verzorgt en organiseert cursussen, lessen en workshops. De inhoud en organisatie daarvan is goed op orde en van hoge kwaliteit. We willen ook zoveel mogelijk Kampenaren de kans geven om het plezier en de kracht van theater maken en spelen te ervaren. Samen met Ventura zien we kans om dit nog beter mogelijk te maken. Wat kan Kampen verwachten? We gaan een stevige basisopleiding theater aanbieden met dans, zang en spel. Dit zijn leertrajecten voor musical, muziektheater en andere vormen van theater, denk aan opera, mime, fysiek theater, improvisatietheater of cabaret. Maar denk ook aan cursussen speciaal gericht op het maken van een productie, al dan niet met een auditie, en aan cursussen voor mensen die liever achter de schermen werken: kostuum, decorbouw, grime of geluids- en lichttechniek. Deze mensen kunnen dan ook meewerken aan de producties van Ventura. Er is dus van alles mogelijk.”

Productiehuis/theaterbureau Ventura
Terwijl Quintus zich concentreert op de theateropleidingen, gaat Ventura doen waar ze steengoed in is: het organiseren van evenementen (o.a. KIOK) en het maken van grote producties. Van Mierlo: “Ventura gaat zich verder ontwikkelen als theaterbureau annex productiehuis onder leiding van Jan Liefting. Samen met de vrijwilligers zal er – net als nu – gewerkt worden aan mooie kostuums en decors. Om deze producties te kunnen maken, hebben we spelers en regisseurs nodig: de diverse cursisten van Quintus! Voor bepaalde producties zullen we ook werven via audities. Als productiehuis willen we acts en producties maken die meerdere malen verkocht kunnen worden. Deze inkomsten gebruiken we weer voor nieuwe producties.”

Eerste samenwerking smaakt naar meer
De eerste voorzichtige stappen in de samenwerking zijn al gezet. Tijdens de Hanzedagen is een succesvolle, gezamenlijke productie op de planken gebracht. Verder krijgt een Ventura A-klas momenteel les van Quintusdocent Laura Beuze en heeft AvonTura (volwassenen) sinds dit seizoen een Ventura- én Quintusdocent. Houtsma: “Er valt nog het een en ander uit te denken en af te spreken maar we zijn samen goed op weg, de neuzen staan dezelfde kant op. We gaan een stevige en gezonde samenwerking aan, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, met kansen voor iedereen. Door beiden te doen waar we goed in zijn, hopen we van deze samenwerking zo’n succes te maken dat straks nog veel meer Kampenaren en mensen uit de omgeving plezier beleven aan theater: op, achter of voor het podium!”

Foto-onderschrift: Tijdens de Hanzedagen brengen Quintus- en Venturaleerlingen met veel succes de gezamenlijke voorstelling 'In elke stad een andere schat' op de planken!
Lees meer...
Zaterdag 25 november organiseren CKSO en Quintus een play in met als thema “Herfstnoten”. Bespeel je een muziekinstrument wat past in het symfonieorkest, zoals een viool, cello, altviool, contrabas, dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn, trompet, trombone of slagwerk en heb je A-diploma of vergelijkbaar niveau? Meld je aan voor deze gezellige dag! Deze play-in is een dag samen spelen die ’s middags wordt afgesloten met een concert. De play-in wordt gehouden bij Quintus. De dirigent is Vincent Pollemans. De workshops worden verzorgd door docenten van Quintus. De muziek is gevarieerd. Er zijn 5 muziekstukken met klassieke en lichte muziek.
Je kunt je aanmelden via www.ckso.nl. Hier lees je ook het exacte programma. De kosten zijn € 15 inclusief lunch.
Lees meer...
Ook in het najaar starten er muzieklessen in Kamperveen. Docent Emiel van den Berg geeft in verenigingsgebouw De Veenhof een oriëntatiecursus muziekatelier voor kids. In deze leuke en inspirerende cursus van 35 lessen maken kinderen kennis met diverse muziekinstrumenten en andere belangrijke muzikale elementen.

Ook kun je in De Veenhof  reguliere muzieklessen piano, gitaar en slagwerk volgen. De lessen zijn voor alle leeftijden. Geef dan bij het inschrijven bij het veld 'opmerkingen' even aan: Locatie Kamperveen!

Voor meer informatie kun je uiteraard ook telefonisch contact opnemen: 038-3371200 of stuur een mailtje: info@quintuskampen.nl
Lees meer...

Annet van der Veen (muziekdocent), Jan Marskamp (voorzitter bestuur Quintus ) en Hans de Kimpe (penningmeester bestuur Quintus) ontvingen vandaag een koninklijke onderscheiding.
Allen zijn onderscheiden vanwege hun bestuurlijke inzet en vrijwilligerswerk voor verschillende verenigingen en stichtingen. Zo is Annet van der Veen onder andere actief voor de kanovereniging en Heemtuin in Wijhe. Jan Marskamp is onder andere al 40 jaar actief bij voetbalvereniging Wilsum, bij schoolvereniging IRIS en Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie. Hans de Kimpe zet zich onder meer in voor EO Metterdaad en natuurlijk Quintus.

In een feestelijke bijeenkomst kregen 17 inwoners van de gemeente Kampen door burgemeester Bort Koelewijn uit naam van de koning deze prachtige en eervolle onderscheiding opgespeld. Het feest werd opgeluisterd door een prima optreden van jonge muzikanten van het Britten Jeugd Strijkorkest. Annet van der Veen werd verrast tijdens de Lintjesregen in de gemeente Olst-Wijhe.

De medewerkers van Quintus feliciteren de gedecoreerden van harte met deze welverdiende waardering voor hun grote inzet voor de samenleving en voor Quintus in het bijzonder.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
category