Vragen ?

Lees meer...
Alle drie Jong Talentklas-ensembles die afgelopen zaterdag tijdens de voorronde van het JMCO (Jeugd Muziek Concours Oost) in Deventer namens Quintus van zich lieten horen, zijn door naar de JMCO-finale! Deze vindt aanstaande zaterdag plaats in Almelo.
In totaal speelden elf ensembles: van samenstelling zeer verschillend en verdeeld over twee leeftijdscategorieën. In categorie 1 (t/m 12 jaar) waren twee finaleplaatsen te behalen; in categorie 2 (12 t/m 20 jaar) mochten drie ensembles door naar de finale. Namens Quintus deed Trio Qurlitt, bestaande uit Job Bart (viool), Lien Stam (cello) en Emma-Sophie van Persie (piano), voor het eerst mee. Trio Q-uasi met Suzanna Broekhuizen op viool, Nynke Fahner op dwarsfluit en David Zielman achter de piano, gaf voor de vierde keer acte de presence tijdens een JMCO-voorronde. Pianotrio El Soly deed voor de tweede keer mee. In dit trio spelen Annaly van Dijk, Emma-Sophie van Persie en Eloïse Broekhuizen, alle drie op piano.

Halve staarten
“Met de leerlingen van de Jong Talentklas en collega’s hebben we hard gewerkt aan de stukken. Het is mooi om te zien hoe stevig de jongelui op het podium staan en al echt aan samen musiceren toekomen. Dit liet zich niet onbeloond want alle drie de ensembles zijn door naar de finale aanstaande zaterdag in Almelo. Voor mij als docent en coach van de Jong Talentklas is het de slagroom op de taart om zo’n dag samen met de spelers op te trekken en hen aan te moedigen! Niet alleen omdat de uitslag zo positief was, maar ook om het hele proces met ze mee te maken en te begeleiden. Tot en met de ‘halve staarten’ en ingevlochten bloemetjes in het haar. Ook voor mij nog leerzaam”, aldus docente Hetty Floors. Bijkomend grappig feit is dat Emma-Sophie het in categorie 1 komende zaterdag ‘tegen zichzelf’ mag opnemen. Hetty Floors: “Zij zit in beide ensembles. Zij heeft dus sowieso gewonnen!”
Lees meer...
Stichting Terminale Thuiszorg Kampen en Quintus hebben woensdag een mooie match gesloten tijdens Tohopesate, de ruilbeurs waarbij ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar diensten aanbieden met gesloten beurs.
De vrijwilligers van Stichting Terminale Thuiszorg Kampen begeleiden mensen voor wie het einde van het leven nadert maar vaak geen grote kring mensen meer om zich heen hebben staan. Dankbaar maar zwaar werk uit liefde voor de medemens. Reden voor vrijwilligers Lia Kok en Gertrude Achterberg, zelf bevlogen vrijwilligers bij Terminale Thuiszorg, om voor de hele groep vrijwilligers een creatieve activiteit op touw te willen zetten. Eenmaal in contact met Quintuscoördinator projecten Annelies Dunning was de deal snel gesloten. “Quintus gaat voor deze bijzondere vrijwilligers een heerlijke, muzikale workshop organiseren waarbij zij zelf nu eens in het zonnetje worden gezet. We krijgen nog te horen wat ze ervan vonden...wordt vervolgd”, aldus een tevreden Annelies Dunning.
Lees meer...
VACATURE! In samenwerking met stichting Jeugdtheater Ventura is Quintus op zoek naar een enthousiaste Dansdocent (MBO/HBO), gespecialiseerd in musicaldans! Heb jij hart voor kunst en cultuur en in het bijzonder voor (musical)dans? Kijk dan of deze functie iets voor je is. Iemand anders erop wijzen en blij maken kan natuurlijk ook! Bekijk hier de vacature!
Lees meer...
Vrijdag 9 maart j.l. was de 33ste editie van de Kampersportverkiezing, georganiseerd door de Sportraad Kampen i.s.m. gemeente Kampen. Muziektheatergroep AvonTura was gevraagd om deze avond een theatraal tintje te geven. Het thema van de avond was “veerkracht”.

De sport liefhebbende bezoekers van dit evenement werden bij binnenkomst verwelkomd door eigenaardige types. De spelers van AvonTura toverden regelmatig een glimlach en een enkele keer fronsende blik op de gezichten van hun publiek. Hilarisch werd het toen AvonTura in de rol van het Russische demoteam “Sestry v sprote”(zusters in de sport), een demonstratie gaf van de nieuwste en zeer populaire sport in Rusland: sport s dlinnym kovrikom. (met lange mat, bal en ringen). Wegens wat “kleine” overtredingen mocht dit team niet meedoen in PyeongChang. Hun doel is om over 4 jaar wél mee te doen. Of dat gaat lukken... het publiek van deze avond heeft inmiddels vast wel een vermoeden.

Het was een eer om de genomineerde sporters feestelijk te mogen begeleiden én om de winnaar van de “Uitstralingsprijs” in de spotlights te mogen zetten. Het optreden werd afgesloten met een lied, geheel in het teken van het thema van deze avond “Sporten met veerkracht”.

AvonTura bedankt de organisatoren van deze avond voor de uitnodiging. Het werd een feestelijke avond met, wat de spelers van AvonTura betreft, allemaal winnaars!

AvonTura o.l.v.: Mariëlle Koster(spel+regie) en Nienke Kuipers(zang).
Lees meer...
Om de mogelijkheid van ´theater maken´ binnen Kampen te verbreden en te vergroten, hebben Quintus en Ventura de handen ineengeslagen. Nu al wordt succesvol samengewerkt, maar een compleet gezamenlijk cursusaanbod zal met ingang van seizoen 2018/2019 worden aangeboden. De rolverdeling: Quintus gaat de lessen verzorgen, Ventura ontwikkelt zich verder als theaterbureau en productiehuis.

Sinds jaar en dag zijn Ventura en Quintus bekende spelers in het culturele veld van Kampen als het gaat om theater maken. Ventura is ontstaan vanuit het maken van theaterproducties met daaraan gekoppelde musicalopleidingen en evenementen als Kerst in oud Kampen (KIOK). Quintus verzorgt muzieklessen, beeldende cursussen, danslessen én theaterlessen met daarbij passende concerten, presentaties, voorstellingen en tentoonstellingen. Ook is Quintus actief in en voor scholen, verenigingen, bedrijven, culturele en maatschappelijke organisaties in Kampen en omgeving. Beide organisaties werken met vakbekwame professionele docenten. In tegenstelling tot Quintus werkt Ventura in de ondersteunende rollen en leiding ook vooral met – bevlogen! – vrijwilligers. “De laatste jaren werd de coördinatie en financiering van alle activiteiten steeds ingewikkelder. Als bestuur zochten we een oplossing en die vonden we in samenwerking met Quintus. We gaan ieder doen waar we goed in zijn. Door de samenwerking hopen we het theater maken in Kampen op een nóg hoger niveau te tillen”, aldus penningmeester Coen van Mierlo van Ventura.

Quintus Theateropleidingen
De kracht van Quintus is op de eerste plaats kunsteducatie. Directeur Hendrik Jan Houtsma: “Quintus verzorgt en organiseert cursussen, lessen en workshops. De inhoud en organisatie daarvan is goed op orde en van hoge kwaliteit. We willen ook zoveel mogelijk Kampenaren de kans geven om het plezier en de kracht van theater maken en spelen te ervaren. Samen met Ventura zien we kans om dit nog beter mogelijk te maken. Wat kan Kampen verwachten? We gaan een stevige basisopleiding theater aanbieden met dans, zang en spel. Dit zijn leertrajecten voor musical, muziektheater en andere vormen van theater, denk aan opera, mime, fysiek theater, improvisatietheater of cabaret. Maar denk ook aan cursussen speciaal gericht op het maken van een productie, al dan niet met een auditie, en aan cursussen voor mensen die liever achter de schermen werken: kostuum, decorbouw, grime of geluids- en lichttechniek. Deze mensen kunnen dan ook meewerken aan de producties van Ventura. Er is dus van alles mogelijk.”

Productiehuis/theaterbureau Ventura
Terwijl Quintus zich concentreert op de theateropleidingen, gaat Ventura doen waar ze steengoed in is: het organiseren van evenementen (o.a. KIOK) en het maken van grote producties. Van Mierlo: “Ventura gaat zich verder ontwikkelen als theaterbureau annex productiehuis onder leiding van Jan Liefting. Samen met de vrijwilligers zal er – net als nu – gewerkt worden aan mooie kostuums en decors. Om deze producties te kunnen maken, hebben we spelers en regisseurs nodig: de diverse cursisten van Quintus! Voor bepaalde producties zullen we ook werven via audities. Als productiehuis willen we acts en producties maken die meerdere malen verkocht kunnen worden. Deze inkomsten gebruiken we weer voor nieuwe producties.”

Eerste samenwerking smaakt naar meer
De eerste voorzichtige stappen in de samenwerking zijn al gezet. Tijdens de Hanzedagen is een succesvolle, gezamenlijke productie op de planken gebracht. Verder krijgt een Ventura A-klas momenteel les van Quintusdocent Laura Beuze en heeft AvonTura (volwassenen) sinds dit seizoen een Ventura- én Quintusdocent. Houtsma: “Er valt nog het een en ander uit te denken en af te spreken maar we zijn samen goed op weg, de neuzen staan dezelfde kant op. We gaan een stevige en gezonde samenwerking aan, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, met kansen voor iedereen. Door beiden te doen waar we goed in zijn, hopen we van deze samenwerking zo’n succes te maken dat straks nog veel meer Kampenaren en mensen uit de omgeving plezier beleven aan theater: op, achter of voor het podium!”

Foto-onderschrift: Tijdens de Hanzedagen brengen Quintus- en Venturaleerlingen met veel succes de gezamenlijke voorstelling 'In elke stad een andere schat' op de planken!
Lees meer...
Zaterdag 25 november organiseren CKSO en Quintus een play in met als thema “Herfstnoten”. Bespeel je een muziekinstrument wat past in het symfonieorkest, zoals een viool, cello, altviool, contrabas, dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn, trompet, trombone of slagwerk en heb je A-diploma of vergelijkbaar niveau? Meld je aan voor deze gezellige dag! Deze play-in is een dag samen spelen die ’s middags wordt afgesloten met een concert. De play-in wordt gehouden bij Quintus. De dirigent is Vincent Pollemans. De workshops worden verzorgd door docenten van Quintus. De muziek is gevarieerd. Er zijn 5 muziekstukken met klassieke en lichte muziek.
Je kunt je aanmelden via www.ckso.nl. Hier lees je ook het exacte programma. De kosten zijn € 15 inclusief lunch.
Lees meer...
Ook in het najaar starten er muzieklessen in Kamperveen. Docent Emiel van den Berg geeft in verenigingsgebouw De Veenhof een oriëntatiecursus muziekatelier voor kids. In deze leuke en inspirerende cursus van 35 lessen maken kinderen kennis met diverse muziekinstrumenten en andere belangrijke muzikale elementen.

Ook kun je in De Veenhof  reguliere muzieklessen piano, gitaar en slagwerk volgen. De lessen zijn voor alle leeftijden. Geef dan bij het inschrijven bij het veld 'opmerkingen' even aan: Locatie Kamperveen!

Voor meer informatie kun je uiteraard ook telefonisch contact opnemen: 038-3371200 of stuur een mailtje: info@quintuskampen.nl

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
category