Vragen ?

Lees meer...
Op zaterdag 10 maart kun je meedoen met diverse workshops tijdens de maandelijkse Quintus Kunstmiddag! Vanaf 14.00 uur opent het kunstencentrum aan de Vloeddijk haar deuren. Beide activiteiten zijn gratis!

In de workshop ‘Muziekverhaal’ bezoeken kinderen (4 - 12 jaar) een land waar muziek verboden is. De kinderen ontdekken dichte dozen, vinden muziekinstrumenten en gaan uitzoeken wat ze daar mee kunnen doen. Alles moet in het geheim, natuurlijk.... Kom je ook? Neem gerust je buurmeisje, buurjongen, vriendje of vriendinnetje mee en beleef een leuke middag.

Ook vindt er tijdens de Kunstmiddag een sfeervolle kick off van de KamperKampvuuravond plaats bij Quintus. Iedereen met een gitaar en capo kan aanschuiven. Ook beginners kunnen meedoen. De liedjes die gespeeld worden zijn o.a. van Ed Sheeran, Eric Clapton, Normaal en Nielson. Dit wil je niet missen! De KamperKampvuuravond is een samenwerking tussen Quintus en De Muziekbrouwerij. Meer info op www.quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.
Lees meer...
Op donderdag 1 maart is het Nationale Complimentendag. Quintus organiseert een vakantieworkshop voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar waarin je een unieke kaart maakt voor iemand die bijzonder voor je is.

Tijdens de workshop ga je samen met onze handlettering docent aan de slag met diverse materialen. Met creatieve tekst – handlettering - en andere materialen maken we een kaart met een gouden randje voor iemand die jij in het zonnetje wil zetten. Neem het adres mee waar je je kaart naar toe wil sturen en wij doen aan het eind van de workshop jouw compliment op de post! In het kader van ‘waardeer en je krijgt meer’ zorgen wij voor een postzegel waardoor je compliment diezelfde dag nog door ons verstuurd wordt. Leuk en lekker makkelijk!

De prijs van de workshop bedraagt € 7,50. Dus wil je een leuke vakantie-activiteit doen? Meld je dan snel aan! Kijk voor meer info op www.quintuskampen.nl of bel 038-3371200.
Lees meer...
Bach is jarig | gratis concerten in de stad
Op 24 & 25 maart opnieuw Bach in the Subways in Kampen!
Door de hele stad gratis mini concerten met de mooiste stukken van Bach op de leukste locaties.

Op 21 maart is het 333 jaar geleden dat J. S. Bach geboren is. Musici van over de hele wereld vieren Bach’s geboortedag met een eerbetoon en laten zijn muziek live horen op openbare plekken, om op deze manier hun gezamenlijke liefde voor Bach's muziek te delen en het publiek spontaan in aanraking te laten komen met deze prachtige klanken. Het idee om de muziek van Bach te spelen op openbare plekken komt van de Amerikaanse cellist Dale Henderson, die in 2010 begon met Bach in the Subway. Door in de metro en andere openbare plaatsen te spelen wilde Henderson Bach’s muziek toegankelijk maken voor iedereen. Mensen over de hele wereld zijn geinspireerd door zijn idee. Op 24 en 25 maart is er een nieuwe editie van Bach in the Subways in Kampen. Een uniek project!

Dit weekend zullen er op verschillende openbare plaatsen mensen verrast, ontroert en verwondert worden met de muziek van Bach. De muziek zal gespeeld worden door een professioneel ensemble en aangevuld worden door jonge musici en professionals uit Kampen en omgeving. Lees hier het programma!

Bach in the Subways is een initiatif van João Ramos Marta samen de Stadsgehoorzaal Kampen en Quintus Kampen.

Laten we de wereld mooier maken met muziek van Bach!
Lees meer...
Quintus organiseert op zaterdag 24 maart de 12e editie van de jaarlijkse Cultuurreis. De bus vertrekt om 8.00 uur richting de Kunsthalle Emden in Duitsland en gaat daarna door naar het Drents Museum in Assen.

Inschrijven
Deelname aan de Cultuurreis bedraagt €65 p.p. voor kaarthouders (Museumjaarkaart, Vrienden van het Drents Museum, BankGiro loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt of ICOM). Zonder kortingskaart kost de reis €76 p.p. De reis is inclusief vervoer met bus, entree, koffie en thee op de heenreis, lunchpakket en eenvoudig diner. Terugkomst rond 20.00 uur.Lees hier het programma.

Wil je mee? Meld je dan snel aan! Aanmelden kan tot maandag 5 maart 2018. Dat kan via het inschrijfformulier op www.quintuskampen.nl of bij de receptie van Quintus aan de Vloeddijk. Meer info: tel. 038 – 3371200.
Lees meer...
Wat is er leuker dan 2018 te beginnen met iets nieuws?! Vanaf 17 januari start een reeks nieuwe en bestaande korte cursussen.
Bij onze beeldende afdeling kan je kiezen uit Glas, Fotografie, Keramiek, Edelsmeden, Gemengde Technieken in één Kunstwerk, Handlettering, Aquarel, Combicursus Model & Portret of Basis- & Landschapsschilderen, Lezingen, Prentenboek Maken en Mode-Atelier. Dansdocent Patrick Steffens introduceert B-boying en Hiphop Freestyle. Verder op het dansprogramma: Peuterdans, Flamenco, Dansproeverij én het nieuwe ‘Maak je eigen dans in 5 lessen!’. Bij de muziekafdeling komen de oriëntatielessen voor kinderen er aan. Naast Muziek op Schoot (5x) en Kleuteravontuur met Muziekinstrumenten (5x) zijn voortaan ook Muziekavontuur en Muziekstart in korte cursusvorm (10x) te volgen. Voor volwassenen start het Projectkoor Oude Muziek en twee klarinetcursussen, o.a. voor orkestleden. Splinternieuw is Druk je STEMpel, een cursus van 3 lessen waarin stem- en presentatietechnieken, tekstinterpretatie, lichaamstaal en overtuigingskracht aan de orde komen. Docent Iris Boter geeft een cursus Hoe schrijf ik een boek? Is iets nieuws leren jouw goede voornemen? Schrijf je dan vandaag nog in via deze site of bel voor meer info: 038-3371200. Kijk hier voor het overzicht van de korte cursussen! 

Lees meer...
Om de mogelijkheid van ´theater maken´ binnen Kampen te verbreden en te vergroten, hebben Quintus en Ventura de handen ineengeslagen. Nu al wordt succesvol samengewerkt, maar een compleet gezamenlijk cursusaanbod zal met ingang van seizoen 2018/2019 worden aangeboden. De rolverdeling: Quintus gaat de lessen verzorgen, Ventura ontwikkelt zich verder als theaterbureau en productiehuis.

Sinds jaar en dag zijn Ventura en Quintus bekende spelers in het culturele veld van Kampen als het gaat om theater maken. Ventura is ontstaan vanuit het maken van theaterproducties met daaraan gekoppelde musicalopleidingen en evenementen als Kerst in oud Kampen (KIOK). Quintus verzorgt muzieklessen, beeldende cursussen, danslessen én theaterlessen met daarbij passende concerten, presentaties, voorstellingen en tentoonstellingen. Ook is Quintus actief in en voor scholen, verenigingen, bedrijven, culturele en maatschappelijke organisaties in Kampen en omgeving. Beide organisaties werken met vakbekwame professionele docenten. In tegenstelling tot Quintus werkt Ventura in de ondersteunende rollen en leiding ook vooral met – bevlogen! – vrijwilligers. “De laatste jaren werd de coördinatie en financiering van alle activiteiten steeds ingewikkelder. Als bestuur zochten we een oplossing en die vonden we in samenwerking met Quintus. We gaan ieder doen waar we goed in zijn. Door de samenwerking hopen we het theater maken in Kampen op een nóg hoger niveau te tillen”, aldus penningmeester Coen van Mierlo van Ventura.

Quintus Theateropleidingen
De kracht van Quintus is op de eerste plaats kunsteducatie. Directeur Hendrik Jan Houtsma: “Quintus verzorgt en organiseert cursussen, lessen en workshops. De inhoud en organisatie daarvan is goed op orde en van hoge kwaliteit. We willen ook zoveel mogelijk Kampenaren de kans geven om het plezier en de kracht van theater maken en spelen te ervaren. Samen met Ventura zien we kans om dit nog beter mogelijk te maken. Wat kan Kampen verwachten? We gaan een stevige basisopleiding theater aanbieden met dans, zang en spel. Dit zijn leertrajecten voor musical, muziektheater en andere vormen van theater, denk aan opera, mime, fysiek theater, improvisatietheater of cabaret. Maar denk ook aan cursussen speciaal gericht op het maken van een productie, al dan niet met een auditie, en aan cursussen voor mensen die liever achter de schermen werken: kostuum, decorbouw, grime of geluids- en lichttechniek. Deze mensen kunnen dan ook meewerken aan de producties van Ventura. Er is dus van alles mogelijk.”

Productiehuis/theaterbureau Ventura
Terwijl Quintus zich concentreert op de theateropleidingen, gaat Ventura doen waar ze steengoed in is: het organiseren van evenementen (o.a. KIOK) en het maken van grote producties. Van Mierlo: “Ventura gaat zich verder ontwikkelen als theaterbureau annex productiehuis onder leiding van Jan Liefting. Samen met de vrijwilligers zal er – net als nu – gewerkt worden aan mooie kostuums en decors. Om deze producties te kunnen maken, hebben we spelers en regisseurs nodig: de diverse cursisten van Quintus! Voor bepaalde producties zullen we ook werven via audities. Als productiehuis willen we acts en producties maken die meerdere malen verkocht kunnen worden. Deze inkomsten gebruiken we weer voor nieuwe producties.”

Eerste samenwerking smaakt naar meer
De eerste voorzichtige stappen in de samenwerking zijn al gezet. Tijdens de Hanzedagen is een succesvolle, gezamenlijke productie op de planken gebracht. Verder krijgt een Ventura A-klas momenteel les van Quintusdocent Laura Beuze en heeft AvonTura (volwassenen) sinds dit seizoen een Ventura- én Quintusdocent. Houtsma: “Er valt nog het een en ander uit te denken en af te spreken maar we zijn samen goed op weg, de neuzen staan dezelfde kant op. We gaan een stevige en gezonde samenwerking aan, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, met kansen voor iedereen. Door beiden te doen waar we goed in zijn, hopen we van deze samenwerking zo’n succes te maken dat straks nog veel meer Kampenaren en mensen uit de omgeving plezier beleven aan theater: op, achter of voor het podium!”

Foto-onderschrift: Tijdens de Hanzedagen brengen Quintus- en Venturaleerlingen met veel succes de gezamenlijke voorstelling 'In elke stad een andere schat' op de planken!
Lees meer...
Zaterdag 25 november organiseren CKSO en Quintus een play in met als thema “Herfstnoten”. Bespeel je een muziekinstrument wat past in het symfonieorkest, zoals een viool, cello, altviool, contrabas, dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn, trompet, trombone of slagwerk en heb je A-diploma of vergelijkbaar niveau? Meld je aan voor deze gezellige dag! Deze play-in is een dag samen spelen die ’s middags wordt afgesloten met een concert. De play-in wordt gehouden bij Quintus. De dirigent is Vincent Pollemans. De workshops worden verzorgd door docenten van Quintus. De muziek is gevarieerd. Er zijn 5 muziekstukken met klassieke en lichte muziek.
Je kunt je aanmelden via www.ckso.nl. Hier lees je ook het exacte programma. De kosten zijn € 15 inclusief lunch.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
category