Vragen ?

Lees meer...
Vanwege uitbreiding en vervanging zoeken wij een enthousiaste docent dans (hiphop).  De invulling gaat om drie groepen die op dinsdag les krijgen. De basisschoolkinderen (groep 6/7/8), een groep 13+ en een groep 15+. Past deze functie bij jou stuur dan je cv op. Misschien ken je iemand die hiervoor geschikt is dan horen we het ook graag! Meer informatie lees je hier!
Lees meer...
Van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 september wordt in Kampen de Week van de Amateurkunst (WAKK) gehouden. Quintus doet uiteraard mee met diverse kunstzinnige activiteiten.
De start van de WAKK is op Monumentendag op zaterdag 9 september. Herken jij nog wat terug van het oude weeshuis in ons gebouw aan de Vloeddijk? Ga op speurtocht in het Quintusgebouw, maak een selfie en ontdek hoe jij er vroeger uit zou zien! De overige dagen organiseert Quintus leuke inloopworkshops theater, beeldende kunst en muziek (i.s.m. Kamper blaasorkesten). Ook staan een boeiende lezing over 100 De Stijl, een Literair café en een Cultuur Café op de planning. Het voorlopige programma lees je hier:pdfwakk-programma-v1.1.0.pdf
Lees meer...
Quintus organiseert op zaterdag 9 september de eerste Kunstmiddag van het nieuwe seizoen. Op het programma staan drie workshops: Flamenco, Drummen en Streetjazz.
De dansworkshop Flamenco van 14.00 tot 15.00 uur is voor de leeftijd van 18 jaar en ouder en – belangrijk! – zowel voor vrouwen als mannen! Ook van 14.00 tot 15.00 uur: de Drumproeverij voor beginners, voor kinderen in de leeftijd van circa 7 t/m 13 jaar. De workshop Streetjazz duurt van 15.00 tot 16.00 uur en is gericht op de basisschoolleeftijd groep 3/4. Kosten voor deelname aan de workshops tijdens de Kunstmiddagen - elke 2e zaterdag van de maand! - zijn altijd €7,50 p.p. Inschrijven kan hier of meld je voor aanvang even bij infobalie en vraag of er nog plek is!
Lees meer...
Een heerlijke zomervakantie staat voor de deur! Maar na zes weken slaat soms de verveling toe. Geen nood, wij organiseren van dinsdag 29 tot en met donderdag 31 augustus de Quintus Summerschool met leuke workshops voor jong en oud!
De Quintus Summerschool begint op dinsdagochtend 29 augustus (9-12u) met een heerlijke workshop IJssel Schilderen voor volwassenen (16+, zowel beginners als gevorderden). Bij slecht weer is er een alternatieve opdracht. ’s Middags (13,30-15.00 uur) leren kinderen van 6-12 jaar hoe ze een eigen lied kunnen schrijven en zingen over hun vakantieavonturen in de toffe workshop Zomerhit! Droom jij ervan om een soapacteur of –actrice te worden? Doe dan gezellig mee met de theaterworkshop Vakantiesoap op woensdag 30 augustus (13.30-16.00 uur). Deze workshop (6-10 jaar) wordt afgesloten met een heuse presentatie van de soapscènes.

Vakantie-Dans-Dag
Donderdag 31 augustus is het Vakantie-Dans-Dag bij Quintus met maar liefst vier Summerschool-workshops voor kids: Peuterdans (10.00-10.30 uur), Kleuterdans (11.00-11.45 uur), Steetjazz (12.30-13.15 uur) en Moderne Dans (13.30-14.15 uur). De prijzen van de Summerschool variëren per workshop vanaf €3,50. Kijk snel hier voor meer info of om je alvast in te schrijven. Doen!
Lees meer...
Ook in het najaar starten er muzieklessen in Kamperveen. Docent Emiel van den Berg geeft in verenigingsgebouw De Veenhof een oriëntatiecursus muziekatelier voor kids. In deze leuke en inspirerende cursus van 35 lessen maken kinderen kennis met diverse muziekinstrumenten en andere belangrijke muzikale elementen.

Ook kun je in De Veenhof  reguliere muzieklessen piano, gitaar en slagwerk volgen. De lessen zijn voor alle leeftijden. Geef dan bij het inschrijven bij het veld 'opmerkingen' even aan: Locatie Kamperveen!

Voor meer informatie kun je uiteraard ook telefonisch contact opnemen: 038-3371200 of stuur een mailtje: info@quintuskampen.nl
Lees meer...
Deze week stroomt opnieuw een leerling uit de Quintus Jong Talentklas door naar het conservatorium. "Op deze foto vertel ik mijn bijna 'oude' harpdocent het nieuws vanuit mijn bijna 'nieuwe muziekschool'. Want na 8 jaar harples van Janneke van der Lugt, verlaat ik Quintus om volgend jaar aan een nieuw avontuur te beginnen in de Jong Talentklas op het conservatorium in Zwolle. Ik heb er erg veel zin in maar ga Quintus ook heel erg missen!', vertelt harptalent Sara van den Brink.
Harpdocent Janneke van der Lugt is apetrots op 'haar' pupil en ook een beetje weemoedig: "Ja, mijn dierbare leerling Sara van den Brink gaat haar vleugels uitslaan in de Jong Talent klas van ArtEZ bij Manja Smits. Ik ben dankbaar dat ik haar al die jaren heb mogen coachen en zien groeien in haar harpspel en als mens. Met haar liefde voor muziek en haar gedrevenheid zal ze veel mooie nieuwe muzikale ervaringen opdoen." Sara, namens het Quintusteam: heel veel succes bij ArtEZ en we blijven jouw muzikale ontwikkelingen op de voet volgen! 
Lees meer...
Van solo-optredens tot ensembles, dwarsfluit- tot orgelconcerten, bandjes tot popkoren, theatervoorstellingen tot dansoptredens en beeldende kinderworkhops tot exposities... Vanuit alle discliplines was Quintus vertegenwoordigd tijdens de Internationale Hanzedagen en het Full Color Festival.
Zonder de inzet en het enthousiasme van leerlingen, cursisten, vrijwilligers en docenten was ons dit niet gelukt. Daarom een bedankje aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan een prachtig Hanzedagen-weekend! Bij een bedankje hoort iets lekkers: alle bezoekers bij Quintus worden deze week getrakteerd op een stukje Spakenburgs hart bij de koffie of thee. Wees welkom en geniet ervan!
Lees meer...
Het plezier spatte er af, afgelopen zaterdag tijdens de workshopmiddag voor jongeren van Stichting De Dijk. De jongeren konden ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te maken op echte instrumenten. Spelen op de piano, lekker slaan op het drumstel, plukken aan de basgitaar. Onder enthousiaste leiding van René Lorist werd er binnen de kortste keren samen muziek gemaakt!
De workshopmiddag is het resultaat van de Beursvloer Tohopesatie waar een mooie match tot stand werd gebracht tussen stichting De Dijk en Quintus. Na het maken van muziek was het tijd om te gaan bewegen. Ellen Diender van Quintus had een mooi programma gemaakt, resulterend in een uitgebreide dans die werd uitgevoerd op de beats van bekende muzieknummers. Lekker losgaan, je overgeven aan de muziek en bewegen met je hele lijf. Dat kostte de nodige zweetdruppels, maar de reactie van de jongeren was veelzeggend: wat heerlijk om zo lekker helemaal los te gaan en te bewegen met je voeten, je heupen, je handen en je hoofd. 'Het was een ontdekkingsreis. Nieuwe ervaringen, nieuwe energie, een nieuwe manier van plezier beleven! Dit smaakt naar meer! Zowel onze jongeren als de docenten van Quintus waren zó enthousiast dat we met elkaar al spraken over een vervolg. Dat gaat er zeker komen!', aldus één van de ouders.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
category