Vragen ?

Lees meer...
Tekenen, schilderen, plakken in 2D of 3D bij de 'Herfsttafel' of liever schrijven, dichten en illustreren bij 'Knipgedicht'? In de Herfstvakantie kunnen basisschoolkinderen op woensdagmiddag 25 oktober lekker aan de slag bij een creatief atelier voor €7,50 p.p. Kom je ook? Schrijf je hier in!
Lees meer...
De muziekafdeling van Quintus haakt in op de herdenking van 500 jaar Reformatie met een Voorspeelavond Christelijke Muziek op donderdag 19 oktober in onze Quintuszaal! Rondom het thema ‘Kampen Reformatiestad’ is een gevarieerd programma van ruim een uur samengesteld met zowel solisten als ensemblespel. Quintusleerlingen en Quintusdocenten brengen samen een diversiteit aan nummers ten gehore, van Bach en Händel tot Opwekkingsliederen, Psalmbewerkingen en muziek van Sela. Deze presentatie van christelijke muziek begint om 19.00 uur, de entree is gratis. 
Lees meer...
Zaterdag 25 november organiseren CKSO en Quintus een play in met als thema “Herfstnoten”. Bespeel je een muziekinstrument wat past in het symfonieorkest, zoals een viool, cello, altviool, contrabas, dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn, trompet, trombone of slagwerk en heb je A-diploma of vergelijkbaar niveau? Meld je aan voor deze gezellige dag! Deze play-in is een dag samen spelen die ’s middags wordt afgesloten met een concert. De play-in wordt gehouden bij Quintus. De dirigent is Vincent Pollemans. De workshops worden verzorgd door docenten van Quintus. De muziek is gevarieerd. Er zijn 5 muziekstukken met klassieke en lichte muziek.
Je kunt je aanmelden via www.ckso.nl. Hier lees je ook het exacte programma. De kosten zijn € 15 inclusief lunch.
Lees meer...
Naast een Stadsomroeper en Stadsdichter krijgt de gemeente Kampen nu ook een Stadsorganist! Vrijdag 29 september wordt Ab Weegenaar in de Bovenkerk op feestelijke wijze benoemd tot 'Stadsorganisat van Kampen'. Ook inwoners van de gemeente Kampen zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Het programma begint om 16.00 uur.

Kampen heeft haar inwoners en bezoekers veel te bieden. Tijdens de Hanzedagen liet Kampen zich zien als een hartelijke Hanzestad. Maar onze stad heeft ook een flinke staat van dienst als muziekstad. De gemeente staat bol van muziekverenigingen, koren, bands en orkesten en heeft een rijke traditie van muziekeducatie binnen haar grenzen, waarvan Quintus een belangrijk onderdeel is. Kampen is vele bijzondere orgels en dito kerken rijk en is een bakermat van orgelmuziek met een rijke geschiedenis als het gaat om organisten, die als professional of in hun vrije tijd, de vele Kamper orgels bespelen.

Om de orgels, de orgelmuziek en de prachtige kerken van Kampen meer bekendheid te geven en meer mensen hiervan te laten genieten, stelt Kampen de (ere)functie van Stadsorganist in. Een initiatiefgroep van Gemeente Kampen en Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie zal aanstaande vrijdag Ab Weegenaar benoemen die daarmee voortaan als ambassadeur van de orgels en orgelmuziek zal optreden; niet alleen in Kampen, maar soms ook in Wilsum, IJsselmuiden of Zalk. De stadsorganist krijgt onder meer de taak tot het verzorgen van orgelbespelingen bij officiële gelegenheden, het geven van orgelconcerten en het organiseren van een (jaarlijks) orgelevenement in de Bovenkerk, indien mogelijk met internationale contacten, zoals met de Hanzesteden. “Educatie vind ik een essentieel onderdeel van deze benoeming: schoolkinderen een orgel laten bezoeken en ze uitleg geven hoe zo’n groot instrument werkt”, aldus Weegenaar.

Dr. Frits Zwart, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici, juicht het toe dat er weer meer stadsorganisten komen. “Veel kerken gaan dicht. De vraag is wat er dan met de orgels gebeurt. Het is dan mooi als een gemeente iemand aanstelt die in dat gat springt. Niet alleen als ‘onderhoudsmonteur’ om de orgels in goede staat te houden, maar om ook het orgel weer te promoten en dichter bij de mensen te brengen.”

De officiële benoeming van Ab Weegenaar als stadsorganist vindt plaats op vrijdag 29 september in de Bovenkerk door burgemeester Koelewijn. Aanvang 16.00 uur. Belangstellende inwoners van Kampen zijn van harte uitgenodigd!
Lees meer...
Het 8e Herman Krebbers Viool- en Celloconcours voor amateurs staat weer op de agenda. Het concours bestaat uit twee gedeelten: de voorronden op zaterdag 4 en 18 november 2017 en de finale op vrijdagavond 1 december 2017. Uit de deelnemers aan de voorronden komen zowel voor cello als viool elk drie finalisten. In principe is er plaats voor 30 deelnemers en daarom vindt deelname plaats op volgorde van binnenkomst. Er geldt geen leeftijdsbeperking. Het aanmeldingsformulier dient uiterlijk 15 oktober 2017 in het bezit van het HKC-Secretariaat te zijn. Wil jij deelnemen aan dit gerenommeerde concours? Kjk hier voor uitgebreide informatie en het aanmeldformulier waarin alle gegevens en de verplichte werken vermeld staan. 
Lees meer...
Ook in het najaar starten er muzieklessen in Kamperveen. Docent Emiel van den Berg geeft in verenigingsgebouw De Veenhof een oriëntatiecursus muziekatelier voor kids. In deze leuke en inspirerende cursus van 35 lessen maken kinderen kennis met diverse muziekinstrumenten en andere belangrijke muzikale elementen.

Ook kun je in De Veenhof  reguliere muzieklessen piano, gitaar en slagwerk volgen. De lessen zijn voor alle leeftijden. Geef dan bij het inschrijven bij het veld 'opmerkingen' even aan: Locatie Kamperveen!

Voor meer informatie kun je uiteraard ook telefonisch contact opnemen: 038-3371200 of stuur een mailtje: info@quintuskampen.nl

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
category