Vragen ?

b_600_0_16777215_00_images_nieuws_Mark_Mieras.jpg
Wat schieten we op met kunst? Tijdens een levendige en boeiende lezing op maandag 28 mei in de Stadsgehoorzaal geeft wetenschapsjournalist Mark Mieras antwoord op deze vraag! De lezing is onderdeel van de WAKK (Week van de AmateurKunst Kampen) en gratis toegankelijk.

Mark Mieras (1962) is geschoold in de wetenschap en gebruikt daarom andere woorden dan dansers, musici en kunstenaars om te beschrijven wat cultuureducatie met je doet. Als wetenschapsjournalist is hij vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras - ooit cum laude afgestudeerd in de theoretische natuurkunde - maakt zich sterk voor de zachte krachten in de samenleving die, zoals hij het zegt, ‘op de lange termijn bikkelharde randvoorwaarden stellen aan ons bestaan.’ Een levendig verhaal over hoe cultuur de samenleving soepel en flexibel houdt, hoe het scholen effectiever en burgers gelukkiger en weerbaarder maakt. De lezing is van 20.00 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur, nazit tot 22.00 uur. Kijk voor deze en meer gratis WAKK-activiteiten op onze agenda!

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
article

OPEN HUIS
25 & 26 MEI

Kijken, meedoen en genieten
WEES WELKOM!
Lees hier het programma!