Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres
Vul de code in
Vul de code in
b_600_0_16777215_00_images_nieuws_Quintus_Open_met_huisje-min.jpg

Het nieuwe seizoen gaat van start met Quintus Open! Deze jaarlijkse open lesweken zijn voor jong én oud de ideale gelegenheid om gratis en vrijblijvend te snuffelen bij de verschillende cursussen, vragen te stellen aan docenten of gewoon een keertje te kijken of mee te doen. Van 9 t/m 28 september zijn de open lessen muziek, dans, theater & musical en kunst & ambacht. We bieden je volop mogelijkheden om eerst te ontdekken wat er allemaal aangeboden wordt én om erachter te komen wat bij jou past. Of je nu veel of weinig tijd hebt, gevorderd of beginner bent: ruime keuze voor iedereen en voor elke portemonnee! Kom kijken en neem gerust iemand mee!

Kijkje nemen of meedoen? Zo gaat dat!

- Wil je een muziekles of zangles bijwonen op onze locatie in IJsselmuiden of in Kampen? Vraag dan eerst even een proefles aan! 

- Wil je een repetitie van een van onze bands, orkesten, ensembles of koren bijwonen > Kijk op onze website voor de dag en tijd van de cursus en loop gewoon even binnen!

- Wil je een kijkje nemen of meedoen met een cursus theater & musical, dans, kunst & ambacht of in een van onze werkplaatsen? Kijk op onze website voor de dag en tijd van de cursus en loop gewoon even binnen!

- Wil je een kindercursus muziek bijwonen? Kijk op onze website voor de dag en tijd van de cursus en loop gewoon even binnen!

Quintus Open start met een bruisend (gratis!) middagprogramma voor plussers op maandag 9 september van 13.00 tot 16.00 uur en een speciaal programma voor Nieuwe Kampenaren op donderdag 26 september van 9.00 tot 12.00 uur.

Gratis Plus-Middag!
In 2019 is voor het eerst de helft van de Nederlandse volwassen bevolking 50 jaar of ouder! Tegelijkertijd zijn deze zogeheten ‘Plussers’ actiever en gezonder dan ooit. Quintus wil hier graag haar steentje aan bijdragen en nodigt u daarom van harte uit voor een gezellige, gratis Plus-Middag op maandag 9 september van 13.00 tot 16.30 uur. Muziek maken, zingen, toneel spelen, creatief bezig zijn: daar blijf je jong bij! Op het programma staan workshops theater en Zet je brein in beweging. Wie van zingen houdt, kan meedoen of een kijkje nemen bij het Maandagmiddagkoor (klassiek) of Rock Oud Loud, het 50+ pop- en rockkoor van Quintus. Liefhebbers van kunst krijgen een rondleiding en uitleg langs de cursistenexpositie in ons sfeervolle gebouw. Opgave voor deze gratis middag is niet nodig. Schuif gewoon gezellig aan bij de koffie/thee vanaf 13.00 uur.

Aanrader: Proefles Muziekstart
Kinderen van groep 3 t/m 5 (6 t/m 9 jaar) kunnen in deze proefles kennismaken met zingen, spelen op verschillende instrumenten en bewegen op muziek. Kinderen zijn van harte welkom op:
- 18 september IJsselmuiden 16.00-16.50 uur. Locatie : Kulturhus (rechtsaf na hoofdingang).
- 19 september Kampen 16.00-16.50 uur. Lokaal: 1.13.

Programma voor Nieuwe Kampenaren
Er is een speciaal programma voor statushouders samengesteld in samenwerking met W en L Opleidingen. Hierin gaan de deelnemers een ochtend bij Quintus aan de slag: met dans, muziek, theater, of zij maken een beeldend werkstuk. Op deze manier leren de Kampenaren hun nieuwe omgeving een beetje beter kennen en zien zij hoeveel plezier het geeft om samen met kunst bezig te zijn.

Uitreiking publieksprijs cursistenexpositie
Boeiende expositie met kunstwerken van onze cursisten tekenen, schilderen, glaskunst, keramiek en grafiek. Gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van ons gebouw: ma t/m vrij 9.00 - 22.00 uur. Tijdens de zomervakantie is het gebouw gesloten. De expositie loopt tot 1 oktober. Op woensdag 25 september wordt de publieksprijs uitgereikt door directeur Hendrik Jan Houtsma en vindt plaats van 16.00 tot 16.30 uur onder het genot van een hapje en drankje. Stemmen op je favoriete kunstwerk kan nog tot 1 september! Stembiljetten liggen bij de balie. Iedereen is van harte welkom!

b_800_522_16777215_00_images_Beeldend_keramiekkoppen1.jpg


Wil je nog meer inspiratie?
Bezoek dan ook onze evenementenpagina: www.allesondereendak.nu, met tips, weetjes en boeiende verhalen.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.