Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

b_600_0_16777215_00_images_nieuws_Poortje_Keramiek_Jos_van_Geelen2.jpg
Wie het stadscentrum van Kampen in of uit fietst via de Brigittenstraat (ofwel ’t ukien van d’eilige stege’) zal het ongetwijfeld eens zijn opgevallen: het mooie, verlichte poortje met kunstwerken van Quintus. Ditmaals met prachtige keramiekwerken van Kampenaar Jos Geelen.
“Jos maakt al jaren keramiek”, vertelt keramiekdocent Jan Kamphuis. “Dat is ook aan de diversiteit te ontdekken. Divers werk in opvatting en uitvoering. Jos heeft een bijna filosofische manier van werken. Het is nooit zomaar gemaakt. Er is een aanleiding, een gebeurtenis, een andere cultuur die inspireert tot het werk wat hij creëert. Verrassend om te zien dat zijn inspiratie tot zoveel verschillende vormen resulteert met veel doordachte details. Misschien is aan de vormentaal het metier van de architect af te lezen. Het kan niet anders dan dat het beroep van Jos - architect - invloed heeft. Maar ook is er een contrast te zien. Waar de architect gebonden is aan een criteria, onderzoekt Jos de vrijheid van het beeldend vormen. Een van de meest recente vormen is de bronskleurige vorm. Hier kunnen we een kantelpunt zien dat de vrijheid het wint van de gebondenheid. Talent voor vormgeving blijft altijd doorgaan, met verassende resultaten.”

Wil jij ook jezelf verrassen en/of eigen talenten ontdekken, informeer eens bij Quintus naar een cursus die bij je past. Ons cursusprogramma is te vinden op deze site of snuffel eens rond tussen de flyerrekken in onze foyer aan de Vloeddijk 38. Een gratis proefles volgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.