Vragen ?

bach_met_feesthoed.jpg
De Kamper binnenstad is zaterdag 23 maart het decor voor Het Verhaal van Kampen. Deze eerste editie van 2019 staat helemaal in het teken van Bach in the Subways, met een veelzijdig programma boordevol muziek, theater en een prachtig afsluitend concert in de Bovenkerk.
Wat ooit begon als een eerbetoon van één cellist in de metrostations van New York, is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Van Zuid-Korea tot Hawaï, van Engeland tot Australië: in tientallen steden over de hele wereld wordt ook dit jaar (21 t/m 24 maart) Bachmuziek ten gehore gebracht in diverse openbare gelegenheden. Gratis en voor iedereen toegankelijk dus; een cadeau ter ere van de geboortedag van Johann Sebastian Bach (21 maart 1685).
Ook Kampen staat sinds enkele jaren tussen het indrukwekkende rijtje wereldsteden. In de historische binnenstad trakteren de culturele instellingen (Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Stedelijk Museum, Bibliotheek en Quintus) het winkelend publiek op zaterdag 23 maart op een gevarieerd Bach in the Subways-programma. De hoogtepunten:
  • Celliste en Quintustalent Elisabeth Haase brengt op een drietal locaties (Hema, Stadskazerne en De Eenhoorn) een veelzijdig Bach-repertoire ten gehore.
  • SallaBande brengt op de locaties Margaretha (Burgwal), de Stadskazerne en De Eenhoorn diverse werken van Bach. Deze vakmusici op viool, fluit, cello en piano staan bekend om hun interactie in de concerten, bijzondere improvisatie en vooral het vermogen om muziek verstaanbaar te vertolken voor iedereen!
  • Kamper Jachthoorn Korps laat van zich horen in de Oudestraat
  • Theater op de Oudestraat: theater- en musicalgroepen van Ventura en Quintus zijn in de Oudestraat te vinden met diverse acts en pop-up optredens. Ontdek hoe de muziek van Bach tot leven komt tijdens de act ‘U vraagt en Bach draait’, laat je meevoeren tijdens ‘De Koning danst’, doe mee met het levensechte Bach Memory Spel of test je kennis tijdens de Bach Quiz.
  • Silent Disco: liever in stilte genieten van de hedendaagse muziek met een vleugje klassiek? Zaterdagmiddag is er Silent Disco op de Oudestraat. Swing mee met de dj, waag een dansje of kruip even in je eigen bubbel en dein lekker mee!
  • IJssel Proms meets Bach in the Subways: met dit prachtige concert op zaterdagavond (22.00 uur!) in de Bovenkerk wordt de verjaardag van Johann Sebastian Bach feestelijk afgesloten. Voor de gelegenheid wordt de klassieke muziek door de Millerband uitgevoerd in een Jazz compositie, aangevuld door Ab Weegenaar met de klanken van het Hinsz kerkorgel. Het belooft dus een muzikaal spannende avond te worden! (meer info op ijsselproms.nl)
Voor tijden en locaties, kijk hier>>

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.
article