Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

b_600_0_16777215_00_images_nieuws_Nieuwe_Nederlanders.jpg
In het kader van Quintus Open organiseerden we vandaag een speciaal programma voor ‘nieuwe Nederlanders’, in samenwerking met W en L Opleidingen. “Inburgeren en de taal leren, gebeurt niet tussen vier muren. Wij gaan erop uit met cursisten en laten zien wat Kampen te bieden heeft”, aldus Mariska Weijmer van W en L Opleidingen.
Ruim 40 statushouders volgden vanochtend een inspirerend programma. Ze konden kiezen uit een zangworkshop, jamsessie, een keramiek- of theaterworkshop. De 50-jarige Zara, die in 2014 vanuit Iran naar Nederland vluchtte, koos met vriendin Soda voor de theaterworkshop. “Door deze workshops leren we nieuwe dingen en nieuwe mensen kennen. Vroeger op school heb ik wel theater gehad maar daarna niet meer. Ik wou weten of het eng is, maar dat was het helemaal niet. Ik denk dat ik wel een beetje talent heb!”

Inburgeren 2.0
Behalve een nadere kennismaking met de taal en de cultuur, heeft een dergelijk programma dus meer positieve effecten op de deelnemers. Mariska Weijmer: “Veel mensen hebben jarenlang in de overlevingsstand gestaan. Dan is het nu, met een officiële status, tijd om de draad van het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Bij deze Quintusactiviteiten zie je hoe mensen hun oorspronkelijke interesses of talenten weer herontdekken. Ze maken kennis met de stad, ontdekken wat er allemaal mogelijk is, leggen nieuwe contacten én hebben ook nog eens heel veel plezier samen. De onbekendheid weghalen en meedoen binnen onze Kampense samenleving: dat is een volgende stap binnen de inburgering!”

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.