Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres
Vul de code in
Vul de code in
b_600_0_16777215_00_images_Beeldend_Anne-Rixt_Kuik_-_cursus_klassiek_portretschilderen.jpg
De wintertijd is ingegaan: tijd om iets nieuws te leren bij één van onze korte cursussen die in november van start gaan! Absolute topper: ‘Introductie Klassiek Portretschilderen’ van kunstenares Anne-Rixt Kuik. Maar ook breien en haken voor beginners, botanisch schilderen, kerstworkshops en diverse kindercursussen komen eraan!
Voor de allerkleinsten is er Muziek op Schoot, Kleuteravontuur met Muziekinstrumenten, Kleuterfluit, Peuter-, Kleuter- of Kinderdans en Peuterkunst. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen ook ‘Op ontdekkingsreis met je harp’!

Klassiek portretschilderen met Anne-Rixt Kuik
Ook voor jongeren en volwassenen is er volop keuze in korte cursussen zoals Interieurdesign en –ontwerp, Glasfusion, Botanisch Schilderen, Druk je STEMpel en Kinderboeken Schrijven. Nieuwkomer is de cursus Introductie Klassiek Portret schilderen van kunstenares Anne-Rixt Kuik. In deze cursus leer je de opbouw van een portret in olieverf volgens de klassieke figuratieve traditie in de schilderkunst. Aan bod komen materiaal, toonwaarden, compositie, contrasten, penseelvoering en gebruik van kleur.
Anne-Rixt Kuik (1987) studeerde aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen en de Florence Academy of Art om de technieken van de klassieke figuratieve schilderkunst te leren. Ook volgde zij masterclasses bij kunstenaars Sam Drukker, Henk Helmantel en Jeremy Lipking. Tevens studeerde zij in Brisbane, Australië om daar haar geheel eigen techniek verder te ontwikkelen. Eenmaal terug in Nederland werkte zij aan haar serie die een verrassende en unieke combinatie laat zien van technieken als fresco, gelaagdheid en 'alla prima' (nat-in-nat). Anne-Rixt Kuik laat in zowel haar portretten als vrij werk de mens centraal staan in al haar eigenheid, breekbaarheid en schoonheid. In de winter van 2018 werd Anne-Rixt Kuik uitgenodigd door de staat New South Wales (Australië) om drie maanden te werken als kunstenaar in Sydney. Haar werk wordt verkocht bij galerie Bonnard en galerie Wildevuur. De cursus 'Introductie Klassiek portretschilderen' van Anne-Rixt Kuik is voor alle niveaus!

Inschrijven
Nieuw in november zijn verder de korte cursussen Breien voor beginners en Haken voor beginners, ideaal voor de komende heerlijke winteravonden! Hier vind je het volledige overzicht van alle najaarscursussen. Korte cursussen starten bij voldoende deelname. Schrijf je daarom op tijd in via deze website of vraag bij de infobalie in ons gebouw naar een inschrijfformulier. Voor vragen kan je terecht bij info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.