Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

b_600_0_16777215_00_images_nieuwsbrief_iedereen_doet_mee_label.jpg
Afgelopen week - in de 'Week van de toegankelijkheid' - is Quintus verrast met de erkenning van 'Iedereen doet mee'. Quintusdirecteur Hendrik Jan Houtsma mocht de 'Iedereen-doet-mee-sticker - die binnenkort een prominent plekje in het gebouw zal krijgen - ontvangen uit handen van Nardus Koster.

'Iedereen doet mee' is een initiatief van de Hartelijke Hanzestad (OVK, gemeente Kampen, Vastgoedtafel Kampen en Stadsbeweging Overijssel) waarbij winkeliers en andere instellingen worden beoordeeld op hun toegankelijkheid. Er wordt onder andere gekeken naar de fysieke toegankelijkheid van een gebouw, eventuele obstakels in de paden maar ook de toegankelijkheid van bijvoorbeeld een website of pinapparaat wordt onder de loep genomen. Kortom, of iedereen kan meedoen. En dat is, volgens Nardus Koster, "zeker het geval bij Quintus! Het gebouw is gecheckt en goed toegankelijk bevonden voor ouderen, mensen in een rolstoel en bezoekers met een andere beperking."

Fietsen in de stalling
Om ons gebouw aan de Vloeddijk in de toekomst toegankelijk te houden voor o.a. rolstoelgebruikers, willen we nogmaals een beroep doen op alle bezoekers van Quintus die op de fiets komen: willen jullie de fietsen in de fietsenstalling van Quintus parkeren? Te vinden rechts van de hoofdingang, achter het monumentale Weeshuispoortje! Zo houden we samen het trottoir vóór het gebouw vrij voor rolstoelgebruikers. Alvast hartelijk dank!


b_600_0_16777215_00_images_nieuws_20191015_091625.jpgQuintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.