Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres
Vul de code in
Vul de code in
b_600_0_16777215_00_images_Muziek_inspiratiemiddag_pixabayfoto.jpg
De allereerste editie van Quintus Extra op zaterdag 30 november staat in het teken van muziekverenigingen! Op het programma een gratis Inspiratiedag voor iedereen die - op welke manier dan ook - betrokken is bij een muziekvereniging. 

De gratis Inspiratiedag voor muziekverenigingen is een initiatief van slagwerkdocent Dirk Jan van Groningen en wordt georganiseerd in samenwerking met Show & Marching Music en Percurssion Books. Tussen 10.00 en 16.00 uur staan inspirerende workshops en sprekers op het programma, kun je in de slagwerklokalen terecht voor het uittesten van stokken en mallets en heb je de hele dag de tijd om lekker te bladeren in methode boeken en compactband- en slagwerkuitgaven. Ook ​zijn er diverse leveranciers aanwezig op het gebied van blaas- en slagwerkinstrumenten waaronder Vancore Percussion Instruments, Brass Atelier De Wilde, Flutemotion en Soultone Cymbals. Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte om onderling te netwerken en ervaringen uit te wisselen. 

De aanwezige sprekers behandelen onderwerpen die op dit moment spelen en waar je voor jezelf of voor je vereniging altijd iets aan hebt. Dit is het programma:

Lastig een goede opvolger op je start drummethode te vinden?
Methode boeken voor beginnende drummers zijn er genoeg, maar boeken voor meer gevorderde drummer die beginnersboeken ontgroeid zijn, zijn er weinig. Drummer Martijn demonstreert en vertelt je alles over zijn gloednieuwe boek 'Drummers Of The Future' dat vorig jaar is verschenen en waarvan inmiddels meer dan 150 exemplaren zijn verkocht. ​

Geen idee waar je op moet letten bij aanschaf van een nieuw slagwerkinstrument?
Maak jij de keuze voor een nieuw instrument ook vaak op basis van gevoel? Zou je met wat meer feitelijke kennis een betere keuze kunnen maken? Jan ter Heide leert je alles ins en out over de verschillende gestemde en ongestemde slagwerkinstrumenten, zodat je de keuze voor een nieuwe instrument duidelijk leert motiveren.

Eindigt jouw instrument straks als decoratie aan de wand van een café?
Zou je het vreselijk vinden als dit gebeurt omdat jouw vereniging de stekker eruit heeft moeten trekken? Frank Bergkamp (marketeer en muzikant) behandelt tijdens deze sessie de vraag of we moeten blijven doen wat we altijd al deden of dat er iets moet gebeuren om het fenomeen muziekvereniging te behouden voor de toekomst?

Wordt het bij jouw club ook steeds lastiger leden te werven en te binden?
Struggelt jouw club ook met een teruglopend ledenaantal en weet je niet zo goed hou je ledenwerving aan moet pakken en hoe je mensen kunt binden aan jouw muziekvereniging? Als je daar meer over wilt weten, zorg dat dat je deze gloednieuwe training (ontwikkeld door het LKCA) over samen slim deelnemers werven niet gaat missen.

Lastig te bepalen of een mondstuk bij jou of je instrument past?
Een mondstuk uitzoeken voor je blaasinstrument is niet iets wat je zomaar even doet. Er is zoveel keuze en hoe bepaal je nou welk mondstuk het beste bij jouw instrument, mond of speelstijl past. Bert Damsma (trombonist) van GEWA gaat je leren waar je op moet letten bij aanschaf van een mondstuk voor jouw koperblaasinstrument

Hoe bereik jij de juiste doelgroep voor je vereniging?
Heb je er wel eens over nagedacht hoe bepalend beeldvorming (op internet en social media) voor je kan werken? Welk beeld hebben mensen en doelgroepen van jouw vereniging en klopt dat wel met je eigen idee? Cor van der Waal (huisfotograaf KTK) helpt je graag bij wat je zou willen uitstralen als vereniging en hoe je dat kunt sturen om nieuwe doelen te realiseren!

Alle bovenstaande workshops en sprekerssessies zijn gratis toegankelijk. Om organisatorische redenen vragen we je wel om je even aan te melden. Dat kan hier>>
Houd deze pagina en onze sociale media in de gaten voor meer informatie over deze Inspiratiedag voor muziekverenigingen.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.