Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

b_600_0_16777215_00_images_nieuws_Orgel.jpg
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie Kampen organiseert regelmatig muziekconcoursen voor allerlei instrumenten, zoals het Herman Krebbers councours voor violisten en het tweejaarlijkse pianoconcours. Dit jaar staat voor de vierde maal het Quintus Orgelconcours op ons programma en wel op zaterdag 7 november 2020 van 9.00 uur tot 17.00 uur in de prachtige en imposante Bovenkerk in Kampen.
Tijdens dit concours kunnen organisten tussen de 12 en 30 jaar die in binnen- of buitenland les hebben bij kunstinstellingen, conservatoria, muziekscholen of privé-docenten laten horen wat zij op het gebied van orgelspel in hun mars hebben. Hierbij is de manier van uitvoeren (interpretatie) belangrijker dan het niveau van de stukken. Er zijn drie categorieën: één koraalgebonden spel, literatuurspel en spel door studenten aan conservatoria. De deelnemers spelen elk twee originele orgelwerken (dus geen transcripties of improvisaties!) met een totale duur van maximaal tien minuten. Zij kunnen daarbij kiezen tussen het uitvoeren hiervan op het Reil-koororgel (2 man./ped. 29 stemmen) en/of het wereldberoemde Hinsz-orgel (4 man./ped. 56 stemmen).

De vakjury
De vakjury bestaat dit jaar uit Dr. Wolf Kalipp (muziek- en cultuurwetenschapper Hannover/Soest, Duitsland), Evan Bogerd (cantor-organist Westerkerk Amsterdam) en Sander van den Houten (organist Evangelisch Lutherse kerk Den Haag). Tijdens de voorrondes (9.00 uur tot 15.00 uur) worden twee kandidaten geselecteerd die tijdens het finaleconcert spelen voor de 1e en 2e prijs. Deelnemers ontvangen een kort juryrapport.

Inspelen en registraties uitzoeken
Op vrijdag 6 november kunnen de deelnemers inspelen en registraties uitzoeken. De organisatie zorgt voor ervaren en kundige registranten. Het is mogelijk om zelf een registrant mee te nemen, maar hiervoor draagt de organisatie geen verantwoordelijkheid. Een inspeelrooster wordt z.s.m. na inschrijving toegezonden. Tijdens de concoursdag wordt het Pels/Nijsse orgel (3 man./ped. 53 stemmen) van de Nieuwe Kerk ingezet als extra oefenlocatie.

Deelname
Kosten voor deelname aan het Quintus Orgelconcours bedragen €30,- per spelende deelnemer. Deelnemers kunnen zich inschrijven door hier het inschrijfformulier te downloaden. Of vraag het inschrijfformulier op via info@quintuskampen.nl. De sluitingstermijn voor opgave is zaterdag 17 oktober 2020. Er kunnen maximaal 18 deelnemers worden toegelaten. Belangstellende luisteraars kunnen zich hier aanmelden voor een passe-partout van €10,- voor de hele dag of €5,- voor het finaleconcert van 16.00 tot 17.00 uur begint.

En verder...
Gedurende de concoursdag in de Bovenkerk zijn een aantal stands te bezoeken op het gebied van orgelmuziek. Ook is koffie, thee en fris verkrijgbaar.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.