Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

b_600_0_16777215_00_images_Beeldend_Grafiekwerkplaats_2020.jpeg
Nieuw vanaf seizoen 2020-2021 bij Quintus: de Grafiekwerkplaats, op de binnenplaats van ons gebouw aan de Vloeddijk 38! Quintus zet de kennis van deskundige vrijwilligers en kunstenaars om in kunsteducatie voor scholieren, amateurkunstenaars en andere geïnteresseerden via cursussen en workshops. Zo hopen we de klassieke, ambachtelijke druktechnieken onder de aandacht te brengen van een groot publiek en wordt dit immaterieel, industrieel erfgoed bewaard en nieuw leven ingeblazen.

Grafiekwerkplaatsen worden de laatste jaren steeds zeldzamer. Klassieke druktechnieken dreigen te verdwijnen door de opkomst van digitale reproductietechnieken. Met de faciliteiten en kennis binnen de nieuwe Quintus Grafiekwerkplaats is een belangrijk stuk industrieel erfgoed behouden en klaar om doorgegeven te worden naar volgende generaties! De nieuwe grafiekwerkplaats is in de zomer van 2020 binnen Quintus ingericht en wordt in november 2020 officieel geopend. In de nieuwe Grafiekwerkplaats is het mogelijk om grote groepen te ontvangen zoals scholieren en cursisten. De ruime openingstijden van Quintus geven volop mogelijkheden in het gebruik van de grafiekwerkplaats voor bijvoorbeeld professionele kunstenaars uit Kampen maar ook uit andere regio’s in Overijssel, Flevoland, Noordoostpolder, Drenthe, Gelderland en Utrecht.
Hier lees je meer informatie over de openingstijden voor de kunstenaars.

Cursussen & workshops
Voor seizoen 2020-2021 hebben we een inspirerend programma met workshops en korte cursussen met speciale introductieprijzen. Dit is het overzicht:
Grafiek workshops & cursussen voor kinderen
Grafiek workshops & cursussen voor jongeren
Grafiek workshops & cursussen voor volwassenen