Vragen ?

Bijna al onze workshops en cursussen zijn te boeken als (kinder)feestje, groepsactiviteit of als teambuilding voor bedrijven & organisaties. Hieronder volgen een aantal creatieve activiteiten die wij (op maat, aangepast aan je wensen) kunnen uitvoeren.

Experimentele schilderworkshop
Leer elkaar beter kennen met een experimentele schilderworkshop waarbij je samen een schilderij maakt. Kunstzinnige aanleg is niet nodig! De nadruk ligt op het samenwerken en plezier.

Teambuilding Djembé
De djembé is als geen ander instrument geschikt om mensen met elkaar te laten samenwerken. Op ontspannen wijze wordt duidelijk wat teamgeest werkelijk inhoudt. Tijdens de workshop gaan deelnemers actief ritmisch trommelen op de West-Afrikaanse trommels. Hierbij wordt er o.a. gebruik gemaakt van de djembé en dundun’s. Onder leiding van een professionele docent ervaar je hoe je met je handen verschillende klankkleuren kan bereiken. Je werkt toe naar een gezamenlijk muzikaal eindproduct. De combinatie tussen het ritme van de dundun, de klankkleuren van de djembé en eventueel het gebruik van zang maakt de djembé workshop tot een gezellige, interactieve groepsworkshop.

Recycle workshop
Onze recycle workshop is een creatieve workshop met een milieuvriendelijke uitstraling! In de workshop gaan we aan de slag met allerlei materialen. Hierbij kun je denken aan flessen, plastic tassen, wol, draad, kranten, blikjes, kurken, flesdoppen, bijna alles wat we dagelijks gebruiken en weer weggooien. In de workshop leren de deelnemers verschillende technieken waarmee ze aan de slag gaan. We gaan op zoek naar de mogelijkheden om het materiaal een nieuwe, decoratieve of nuttige functie te geven!

Vilten
Onder de enthousiaste begeleiding van een veelzijdige kunstenares maak je in slechts drie uur tijd een persoonlijk kunstwerk van vilt. Je bekwaamt jezelf in de vilttechniek en maakt een eigen sieraad, accessoire of decoratie. Alles wat je nodig hebt zijn je handen, water en wat zeep. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Fotografie
Leer de verschillende mogelijkheden van fotografie ontdekken. In groepen gaan de deelnemers, afhankelijk van de vraag, aan de slag met lichtfoto’s, perspectief, portretfotografie of trucagefoto’s. Samen met een professionele docent maak je kennis met de basisprincipes van de fotografie. Tip: Kom in gesprek met je collega’s door werk gerelateerde onderwerpen te vertalen in beeld.

Zang/Muziek
Samen zingen versterkt dat ‘wij’-gevoel. Het vraagt om een juist afstemming op elkaar en is ook luisteren naar elkaar. Samen zingen kan met muziek of verschillende muziekinstrumenten, in een korte tijd maak je er een harmonieus geheel van. Stijf of soepel, zangervaring of niet, deze workshop krijgt iedereen in beweging.

Theatersport
Laat jezelf even helemaal gaan. Maak kennis met verschillende theatersportspellen. Er wordt hierbij o.a. aandacht besteed aan improvisatietechnieken. De groep wordt uitgedaagd om zich van een hele andere kant te laten zien. De spontane reacties van de deelnemers zorgen ervoor dat er tijdens de workshop veel gelachen wordt. Dit maakt deze workshop zeer geschikt als teambuildingsactiviteit of om te spelen met de hele familie.

Portret tekenen/schilderen
Bij het maken van een portret komen een aantal zaken aan de orde. Het gelijkend laten zijn van een portret is het streven, maar de persoonlijke inbreng krijgt met nadruk veel aandacht. Daarbij is ‘leren kijken’ een belangrijk onderdeel. Details, contrast, kleur, diepte en diepgang is wat een portret interessant maakt. Ook iemand die ‘niet kan tekenen’ kan een boeiend portret maken. Ga de uitdaging aan!

Stopmotion Animatiefilm
Maak met alle deelnemers een creatieve eigen film in stop...motion! Kleine bewegingen en veel foto’s resulteren in een leuk en bijzonder filmpje. In groepen nemen de deelnemers scènes op, die aan het eind samengevoegd worden tot één film. Stopmotion is een simpele film techniek waarmee je bijzondere filmpjes kunt maken. Kies een onderwerp en ga aan de slag!

Workshop ‘Camera loopt... ACTIE!”
Samen een eigen soap, docudrama, thriller of horrorfilm maken met je bedrijf, je vrienden of familie? Tijdens deze workshop sta je zelf als acteur op de set, achter de camera of in de regisseursstoel. Er wordt een beroep gedaan op je creativiteit, lef en samenwerkingsvermogen! Er is volop ruimte voor spannende onthullingen, mysterieuze ontmoetingen en dramatische verwikkelingen. Een garantie voor hilarische momenten!

Boetseren
Maak een beeld door middel van boetseren. Wij werken met een soepele boetseerklei. Na een instructie ga je zelf en onder begeleiding van een deskundige docent aan de slag. Je mag het ontwerp zelf bepalen. Breng zelf een foto/ afbeelding mee om deze als 3-dimensionaal beeld te gaan opbouwen of kies een ontwerp uit wat past binnen een thema.

Speksteen
Speksteen is een zachte steensoort, waardoor iedereen iets moois kan beeldhouwen. De steen is met eenvoudig gereedschap te bewerken zoals een rasp, mes, vijl en schuurpapier. De workshop is ontspannend, creatief en het is natuurlijk gezellig om elkaar op een informele manier beter te leren kennen. Of je nu een beeld of liever een sieraad wilt maken, het kan allemaal! Aan het eind ga je met een klein werkstuk weer naar huis.

Heb je zelf ideeën?
Laat het ons weten en vraag naar de mogelijkheden! Stuur een mail naar a.dunning@quintuskampen.nl of bel 038 3371 200.

Download hier de flyer 'Workshops' met uitgebreide informatie

Alle workshops zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid van de docent. Wanneer er gekozen is voor een bepaalde workshop gaan we deze volledig uitwerken en wordt er een exacte offerte gemaakt. De kosten zijn afhankelijk van de dag, tijd, locatie en materiaalkosten.
article