Vragen ?

b_600_0_16777215_00_images_archief_3749aaa8ee129d7e919bddcc7e09cd36.jpg

Ik ben sinds een tiental jaren de fagotdocente bij Quintus. Ik ben altijd als speler werkzaam geweest in het Nederlands orkestleven en de moderne kamermuziek en ben daarmee een jaar geleden gestopt, om mijzelf de kans te geven een nieuwe fase in mijn werkzaam leven te creëren. De vraag van Bert Stoter om bij Quintus vertrouwenspersoon te worden, kwam dus precies op het goede moment en ik heb dus niet lang geaarzeld en ja gezegd. Inmiddels heb ik een intensieve basiscursus “Vertrouwenspersoon” achter de rug bij het Hubert Consult in Leiden en heb daarvoor een Certificaat ontvangen. Mijn rol in de organisatie is de volgende: Ik ben aangesteld binnen het beleid ongewenste omgangsvormen.


Ik verzorg de opvang, begeleiding en nazorg van de mensen, die last hebben van ongewenste omgangsvormen. Dat kunnen zijn: leerlingen of cursisten (of hun ouders of voogd) en alle medewerkers en vrijwilligers binnen de organisatie van Quintus.

Onder ongewenste omgangsvormen verstaan we:

  1. Seksuele intimidatie (jij bepaalt wat je ongewenst vindt)
  2. Agressie en geweld
  3. Pesten
  4. Discriminatie

  

Wat ik kan doen
Allereerst kun je bij mij je verhaal kwijt. Verder kan ik je, als je dat wilt, adviseren over:

  • hoe je met de pleger in gesprek kunt gaan
  • iemand die tussen jou en de pleger kan bemiddelen
  • iemand die corrigerend kan optreden.

 

In ernstige gevallen kan ik je helpen tegen iemand een formele klacht in te dienen. Als je last hebt van ongewenst gedrag, sta ik achter jou,
Anders gezegd: ik neem voor waar aan wat je mij vertelt en zal je op grond daarvan adviseren. Als je bij me langskomt, houd jij de regie, ik ben slechts adviseur en jij bepaalt dus uiteindelijk wat je wilt dat er gebeurt. En belangrijk is om te weten, dat ik geheimhoudingsverplichting heb en dat ik zonder jouw toestemming geen actie zal ondernemen. Doordat ik in deeltijd werk, ben ik niet altijd op school, maar wel bereikbaar via telefoon en e-mail:

Mobiel: 06 220 737 54
e-mail: wilmavandenberge@gmail.com

 

Klachtenformulier
Heb je een klacht, dan kun je ook gebruik maken van de Klachtenregeling Quintus. In dit document staat de klachtenprocedure omschreven.

article