Vragen ?

Proefles

Aanvraag voor een gratis proefles

Bij veel lessen is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Ook online! Inschrijven kan hieronder; we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is geen correct e-mailadres

Veelgestelde vragen

Kunstonderwijs moet mogelijk zijn voor iedere portemonnee. Daarom stappen we vanaf seizoen 2018-2019 over naar gespreide betaling van het cursusgeld in maandelijkse termijnen. Wel zo overzichtelijk!

Zo deden we het!
Tot op heden werd het lesgeld van je jaarcursus in drie termijnen geïncasseerd. Volgde je een kortere cursus dan werd dit bedrag in één keer betaald worden.

Zo gaan we het doen!
Volg je een cursus van meer dan 24 lessen per seizoen, dan incasseren we het cursusgeld voortaan in tien maandelijkse termijnen (oktober t/m juli). Cursussen van 13 tot 24 lessen per seizoen betaal je in zes termijnen. Korte cursussen van minder dan 13 lessen worden in één keer in rekening gebracht. Stroom je tussentijds in of stop je voor het einde van het seizoen, dan worden deze lessen uiteraard verrekend.

Dit hebben we nodig!
Evenals voorheen hebben we ook nu je akkoord nodig, vanaf het komende seizoen dus voor een maandelijkse automatische incasso. Hiervoor vragen we je bij inschrijving voor een cursus een doorlopende machtiging af te geven; de betaling start dan automatisch. Meer weten? Bel 038 33 71 200 of stuur een mail naar info@quintuskampen.nl.
Lees meer...
Quintus heeft een grote muziekafdeling van muzikale basisvorming tot aan vergevorderde ensembles en is gecertificeerd om examens af te nemen. Jaarlijks leggen een paar honderd leerlingen muziekexamen af bij Quintus in de categorieën A t/m D+. Deze mogelijkheid bestaat er ook voor leerlingen uit de regio die niet bij Quintus les hebben. Quintus beschikt over een aantal namens de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) aangestelde gecommitteerden.

Examens bij Quintus
Alle examens bestaan uit een theoretische en uitvoerende component. Muziekexamens afnemen kan eventueel ook op locatie, binnen de vakgroepen hout, koper, slagwerk, strijkers, toetsen en zang. Ook is het afleggen van examens ‘lichte muziek’ mogelijk.

De volgende begeleiding is bij alle examens mogelijk:
-piano
-orgel
-klavecimbel (onder voorbehoud)

Voorbereidende theorie-opleiding conservatorium
Ben je een Quintus-leerling, een leerling uit de regio of particuliere belangstellende en wil je graag naar het conservatorium? Wij verzorgen een voorbereidende theorie-opleiding voor het conservatorium.

Goed om te weten!
- Wil je examenbegeleiding van Quintus, geef dit dan vóór 1 maart door.
- Bladmuziek moet uiterlijk 6 weken voor het examen bij Quintus aangeboden worden.
- Er is minimaal 1 verplichte repetitie.
- Meer begeleiding nodig? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden
Download hier het formulier om je aan te melden. Dit formulier is ook te verkrijgen bij de receptie.

Meer weten?
Bel 038 33 71 200 en vraag naar Harry Hamer of stuur een mail naar h.hamer@quintuskampen.nl.

Een muziekles duurt 25 minuten. Wil je langer les? Dat kan! Je kunt de duur van de les opbouwen met stapjes per 5 minuten, zo kun je zelf je muzikale loopbaan vormgeven. Een rekenvoorbeeld: de prijs voor 5 minuten extra les per week is voor:

Inwoners van de gemeente Kampen:

Ben je jonger dan 21 jaar dan is de prijs € 110,00
Ben je ouder dan 21 jaar dan is de prijs  € 135,00

Niet-inwoners van de gemeente Kampen:

Ben je jonger dan 21 jaar dan is de prijs € 175,00.
Ben je ouder dan 21 jaar dan is de prijs € 215,00.

Heb je vragen of wil je meer weten? Informeer bij de receptie of bel 038 71 200.

Wil je in de loop van het seizoen of gedurende looptijd van de cursus stoppen dan is het noodzakelijk om je schriftelijk of digitaal af te melden. Er is een opzegtermijn van één maand.

De  jaarcursussen dans, theater, muziek en beeldend zijn doorlopend. Wil je het volgende seizoen niet verder met deze lessen dan is het ook nodig om je schriftelijk of digitaal af te melden. Ook hier geldt een opzegtermijn van één maand, maar deze afmeldingen ontvangen wij het liefst voor 1 juli.
Alle dans- en theaterleerlingen krijgen per brief of mail bericht over de eerste les. Muziekleerlingen worden de eerste les na de zomervakantie op hun oude lestijd verwacht, tenzij er met de docent nadrukkelijk iets anders afgesproken is. Tijdens deze eerste les worden er afspraken gemaakt over een eventuele nieuwe lestijd.
Dit kan door een mailtje te sturen naar info@quintuskampen.nl. Vermeld hierin de naam van de leerling, om welke lessen het gaat en per wanneer u wilt opzeggen.
Quintus verhuurt een groot aantal instrumenten. Het eerste jaar dat er les gevolgd wordt, kan er een instrument gehuurd worden. Een volgend cursusjaar alleen als er instrumenten over zijn. Mocht je een volgend jaar ook willen huren, geef dit dan tijdig door aan de administratie van Quintus (info@quintuskampen.nl|). Vermeld in deze mail om welke leerling en welk instrument het gaat.

Quintus Nieuwsbrief

Eenmaal per maand informeert Quintus je via een nieuwsbrief over nieuws, boeiende evenementen, activiteiten en leuke presentaties. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan! Overigens: je zit nergens aan vast; je kunt jezelf gemakkelijk vanuit de nieuwsbrief afmelden.